Ansu Fati i l'Estadi Olímpic Lluís Companys

Ansu Fati, la clau perquè pugui arribar aquest migcampista al Barça?

La sortida del jove atacant és una de les opcions que estudia el Barça

Segons apunta El Nacional.cat, Ansu Fati podria ser la clau de canvi per arribar a un centrecampista del gust de la secretaria tècnica. El jugador seria l'eslovac Stanislav Lobotka, que actualment milita al Nàpols i després de disputar una gran Eurocopa, la seva cotització s'ha disparat.

Lobotka, objectiu culer des de fa temps

No és cap novetat que el Barça porta després de la pista del jugador eslovac fa temps com a possible incorporació al migcamp, Xavi al seu moment es va desfer en elogis sobre ell afirmant que és un jugador que li encanta. Lobotka mateix ha coquetejat amb el Barça i amb Xavi expressant públicament el seu desig de venir a Can Barça: “Si arribés una oferta del Barça, m'agradaria anar-hi” deia l'internacional eslovac.

D'altra banda el seu representant va deixar anar la bomba al mig del Barça-Nàpols de Champions League la temporada passada: “Parlem d'això amb Deco, el Barça el fitxaria però han de passar moltes coses. Stanislav em va enviar una captura del que va dir Xavi sobre ell. En vaig enviar un mostrant les vegades que en parlem, perquè Xavi em pregunta moltes vegades per Lobotka”. Això deia el seu agent fa un temps. Ara sense Xavi al club, canvia una mica la cosa però és un jugador del gust de Deco i la direcció esportiva.

Com encaixaria al Barça?

Lobotka és un jugador polivalent, al Celta vam veure un rol diferent del que té ara, jugava més acompanyat d'un altre pivot però amb el pas dels anys pot interpretar la funció de pivot ell sol, com ho feia al Nàpols amb Anguissa o Fabián al seu moment amb un perfil més ofensiu. A la selecció eslovaca també actua de pivot únic per davant dels centrals. Sens dubte una demarcació clau al Barça que té molts migcampistes però cap que faci la feina bruta. A part de fer aquesta feina bruta, Lobotka és un jugador amb bons dots tècnics i una gran visió de joc.

Ansu Fati com a intercanvi

Segons aquest mitjà, Ansu Fati se n'aniria a Nàpols per abaratir l'operació. Ansu no entra als plans del club i encara que ell vulgui tenir una oportunitat a les ordres de Flick i començar la pretemporada, al club tenen clar que cal buscar una sortida, ja sigui en forma de cessió, d'un traspàs definitiu o de un intercanvi per abaratir alguna operació. El seu sou elevat (12 M) més el fitxatge prioritari per a l'extrem com Nico Williams fan que Ansu s'hagi de buscar una sortida pel bé seu i del club.

Té contracte al Nàpols

Lobotka té 29 anys, una edat perfecta per a qualsevol futbolista i té contracte encara amb el Nàpols fins al 2027 després d'haver fitxat el 2020 i el 2023 renovar per 4 anys més el contracte. El seu valor de mercat està en 28 M i encara que és un pilar fonamental al Nàpols, sent essencial a l'Scudetto guanyat la temporada 22/23, les seves ganes de sortir i la pressió que pugui fer el futbolista podrien fer que el Nàpols facilités el seu sortida si l'oferta satisfà totes les parts. És cert que el seu president, De Laurentiis, és un negociador dur i no serà fàcil convèncer-lo. Però sens dubte és un altre dels jugadors que cal tenir en compte per a aquest mercat d'estiu a Can Barça.