Aitana Bonmatí sent entrevistada després d'un partit de la UEFA Champions League Femenina

Aitana Bonmatí apareix en un prestigiós rànquing de la BBC sobre dones influents

Nou èxit d'Aitana Bonmatí

La futbolista del Barça Aitana Bonmatí figura a la llista de les cent dones més influents del planeta que elabora anualment el mitjà britànic BBC. Bonmatí apareix a l'apartat d'Entreteniment i Esport i comparteix distinció amb la instructora de submarinisme sud-africana Zandile Ndhlovu, la ballarina sorda nord-americana Justina Miles o la jugadora de criquet índia Harmanpreet Kaur.

El mitjà destaca que Bonmatí ha guanyat aquest any la lliga espanyola i la Champions, i que amb la seva actuació amb la selecció espanyola a la Copa del Món "s'ha convertit en una superestrella global". Bonmatí, de 25 anys, va ser nomenada jugadora del torneig. També recorda que ha guanyat la Pilota d'Or i que va ser nomenat jugador de l'any per la UEFA.

Els motius de la BBC per incloure Aitana a la llista

"Sense por de fer sentir la veu dins i fora del camp, Bonmatí defensa la igualtat en el futbol entre homes i dones", afegeix la BBC, que també recorda que va utilitzar el discurs d'agraïment del guardó de la UEFA per defensar la seva companya Jenni Bell pel cas del petó del llavors president de la Federació Espanyola de Futbol Luís Rubiales.

Aitana Bonmati ● Skills & Goals ● Barcelona Femeni & Spain WNT |HD|

En què consisteixen els premis de la BBC a dones influents?

Els premis BBC 100 Women, establerts el 2013, destaquen 100 dones inspiradores i influents de tot el món cada any. Aquests premis se centren a examinar el paper de les dones al segle XXI i abasten una varietat de camps, incloent-hi política, educació, entreteniment, esport, cultura, salut i tecnologia. Les dones a la llista són reconegudes pels seus èxits i contribucions significatives en els seus respectius camps, i poden ser tant figures públicament conegudes com aquelles menys reconegudes . La iniciativa busca proporcionar una plataforma per discutir com millorar el món i eliminar el sexisme