Un home d'origen sirià va ser detingut a la ciutat de Solingen, a Alemanya, com a presumpte autor de l'atemptat terrorista on van morir tres persones i moltes més van resultar ferides. Ell mateix es va personar a una comissaria de policia i va reconèixer ser l'autor dels fets. Tot seguit, l'atac va ser reivindicat per estat islàmic, de manera que es va confirmar la sospita terrorista.
Les primeres investigacions apunten que l'atacant va néixer a la ciutat Deir al-Sor, a Síria i va arribar a Alemanya a finals de desembre de 2022. Tot apunta que no figurava en cap fitxer policial de risc. També van detenir un noi de 15 anys perquè consideren que tenia vinculació amb el terrorista i que sabia quines serien les seves intencions. Les sabia i no va fer res per evitar-ho.
Ràpidament, tots els mitjans de comunicació es feien ressò del succés, però de diferents maneres. Mentre alguns diaris deien sense embuts que estàvem davant d'un atac terrorista i posaven el focus sobre les víctimes, altres mitjans Woke, com TV3, deixaven clar que atacs com aquests poden contribuir a "l'odi contra els estrangers".
És a dir, segons la Televisió de Catalunya, atacs terroristes com el de Solingen, no provoquen por als ciutadans, que estan atemorits perquè aquests successos creixin. La por que tenen els ciutadans és que aquests atacs provoquin "odi" cap als estrangers i alimentin, diuen, el discurs de l'extrema dreta cap aquests col·lectius. Aquest és el missatge que volen transmetre des de la televisió pública als seus ciutadans.
El moment ha estat compartit a la xarxa social X pel perfil 324 Go Woke i ha tingut molta repercussió. Els seus seguidors hi han dit la seva i ho han titllat de manipulació, comparant aquesta situació amb els missatges a favor d'ERC que s'han transmès els últims anys.
No és la primera vegada, TV3 és reincident
L'any 2017, Catalunya va patir el seu atac terrorista més greu de la seva història a mans d'una cedula terrorista establerta a Ripoll. TV3 va focalitzar els seus esforços en entrevistar persones de l'entorn més proper dels terroristes i en transmetre el missatge que havia estat un fet puntual i aïllat i, per tant, no s'havien d'alimentar, deien, els discursos racistes i xenòfobs cap a la comunitat musulmana.
Amb tot, la televisió pública cada dia rep més crítiques en aquest sentit i cada vegada són més els ciutadans que demanen una informació més imparcial i menys tacada pel wokisme. Amb informacions on es deixi clar qui són les víctimes i qui són els agressors.