Eduard Estivill va estudiar a la UB, on es va llicenciar en Medicina i Cirurgia. A més, va especialitzar-se en Neurofisiologia, Clínica i Pediatria i és també Especialista Europeu en Medecina del Son. Durant més de trenta anys ha dirigit la Clínica del Son Estivill, de l'Institut Quiron-Dexeus de Barcelona i de l'Hospital General de Catalunya.
El 1989 va formar la Unitat d'Alteracions del Son. Aquesta s'especialitza en el tractament de les malalties del son i és reconeguda per les seves aportacions científiques i divulgatives sobre aquesta matèria. Així doncs, Estivill és un absolut expert en el tema, i els seus consells sobre com dormir millor durant les caloroses nits d'estiu segur que seran més que encertats.
Els tips del doctor
Estivill va deixar clar que no passava res si ens mullàvem el cap, darrere les orelles o els canells. "Tots aquests són punts que acumulen calor", mencionava l'Eduard. A més, va explicar la importància d'utilitzar estris com els ventiladors. "Són molt millor que els aires acondicionats", afirmava el doctor.
El mateix Eduard, però, no deixava de banda a les persones que no es podien permetre aquests mitjans. Explicava que aquelles persones que dormen amb les finestres obertes tenen més llum i més soroll, i per tant recomana taps a les orelles i dormir amb un antifaç pels ulls. A més, va deixar clar que dutxar-se amb aigua freda no té cap benefici.
"Si tu et dutxes amb aigua freda, el que fa la pell és obrir els porus i ve més sang, que t'escalfa. T'has de dutxar amb aigua calenta, perquè, aleshores, la temperatura s'equilibra"; va recomanar Estivill. El mateix doctor també va destacar la importància del que sopàvem i com això influïa a l'hora de dormir. "És important sopar poc, però sopar una mica".
A més d'això, molts altres professionals també recomanen el "mètode egipci": Aquesta es tracta d'una tècnica que consisteix a mullar el llençol i escórrer-la fins que no gotegi. Així doncs, després de posar-lo al llit, la humitat que allibera ens ajudarà a dormir amb una sensació més fresca.