Home gran somrient amb una icona de sol i termòmetre indicant calor.

Els trucs del Doctor Estivill per dormir millor a les nits d'estiu amb més calor

El lloat doctor barceloní ha visitat TV3 per donar-nos una sèrie de consells a l'hora de dormir durant l'estiu

Eduard Estivill va estudiar a la UB, on es va llicenciar en Medicina i Cirurgia. A més, va especialitzar-se en Neurofisiologia, Clínica i Pediatria i és també Especialista Europeu en Medecina del Son. Durant més de trenta anys ha dirigit la Clínica del Son Estivill, de l'Institut Quiron-Dexeus de Barcelona i de l'Hospital General de Catalunya.

El 1989 va formar la Unitat d'Alteracions del Son. Aquesta s'especialitza en el tractament de les malalties del son i és reconeguda per les seves aportacions científiques i divulgatives sobre aquesta matèria. Així doncs, Estivill és un absolut expert en el tema, i els seus consells sobre com dormir millor durant les caloroses nits d'estiu segur que seran més que encertats.

Home gran amb cabell canós i somriure, vestint una camisa lila i un sac fosc, amb un fons desenfocat.
Eduard Estivill | Instagram



Els tips del doctor

Estivill va deixar clar que no passava res si ens mullàvem el cap, darrere les orelles o els canells. "Tots aquests són punts que acumulen calor", mencionava l'Eduard. A més, va explicar la importància d'utilitzar estris com els ventiladors. "Són molt millor que els aires acondicionats", afirmava el doctor.


El mateix Eduard, però, no deixava de banda a les persones que no es podien permetre aquests mitjans. Explicava que aquelles persones que dormen amb les finestres obertes tenen més llum i més soroll, i per tant recomana taps a les orelles i dormir amb un antifaç pels ulls. A més, va deixar clar que dutxar-se amb aigua freda no té cap benefici.

"Si tu et dutxes amb aigua freda, el que fa la pell és obrir els porus i ve més sang, que t'escalfa. T'has de dutxar amb aigua calenta, perquè, aleshores, la temperatura s'equilibra"; va recomanar Estivill. El mateix doctor també va destacar la importància del que sopàvem i com això influïa a l'hora de dormir. "És important sopar poc, però sopar una mica".

A més d'això, molts altres professionals també recomanen el "mètode egipci": Aquesta es tracta d'una tècnica que consisteix a mullar el llençol i escórrer-la fins que no gotegi. Així doncs, després de posar-lo al llit, la humitat que allibera ens ajudarà a dormir amb una sensació més fresca.