Una dona està asseguda davant d?un micròfon i un ordinador portàtil en una sala de reunions, mentre que en un requadre es mostra l?edifici de TV3.

Orriols denuncia que la CCMA dona veu a salafistes mentre silencia Aliança Catalana

Sílvia Orriols ho ha denunciat durant la comissió de control a la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) torna a estar en el punt de mira per la seva manca de pluralitat i l’evident biaix ideològic en la seva cobertura mediàtica. La portaveu d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, denuncia al Parlament que la seva formació és sistemàticament censurada a TV3, Catalunya Ràdio i el canal informatiu 324, mentre es concedeixen espais a salafistes expulsats del país per incitar a l’odi i promoure discursos fonamentalistes.

“No se segueixen criteris periodístics ni d’interès públic, sinó ordres polítiques per silenciar una ideologia amb la qual no es combrega”, afirma Orriols, recordant que Aliança Catalana representa prop de 120.000 catalans que també contribueixen amb els seus impostos a mantenir la CCMA. La portaveu denuncia que els mitjans públics catalans no només ignoren la seva formació, sinó que també la difamen reiteradament, etiquetant-la com a “extrema dreta” sense oferir dret de rèplica.

Dona asseguda en una taula amb un ordinador portàtil i una ampolla daigua davant seu, parlant en un micròfon.
Sílvia Orriols durant la seva intervenció | Parlament de Catalunya

La situació és preocupant perquè, segons Orriols, s’està imposant un discurs únic als mitjans públics catalans a base d’ometre qualsevol altre punt de vista. Aquesta manca de pluralitat afecta tant les tertúlies com les entrevistes, on no hi ha cap presència d'Aliança Catalana.

En canvi, es concedeixen entrevistes a persones vinculades al salafisme, una pràctica que Orriols considera “inadmissible i escandalosa” per part d’una televisió que hauria de garantir la pluralitat i la neutralitat.

Les acusacions d’Aliança Catalana posen en dubte el paper de la CCMA com a garant de la pluralitat informativa i fan sospitar que els mitjans públics catalans estan actuant com a eines de propaganda política al servei d’interessos concrets. “S’estan utilitzant diners públics per manipular ideològicament la societat i privar-la de determinats contraarguments”, conclou Orriols, alertant sobre les conseqüències d’aquest biaix mediàtic per a la qualitat democràtica del país.

Amb aquestes denúncies sobre la taula, la CCMA hauria de donar explicacions públiques i revisar els seus criteris de cobertura per garantir que tots els representants polítics, sense excepció, puguin accedir als mitjans públics en condicions d’igualtat. Els ciutadans tenen dret a rebre una informació equilibrada i plural, i la CCMA té el deure de garantir que aquesta pluralitat es respecti