El dia d'ahir vam viure l'últim programa de l'edició d'estiu del 'Joc de Cartes'. El concurs gastronòmic de Marc Ribas ens ha portat aquests dies de vacances diferents episodis on s'incorporaven dues grans novetats, el 'Plat Estrella' i una possibilitat en el canvi de nota. Dues novetats que ja s'havien incorporat al 'Joc de Cartes' ordinari però que ara arriben a la versió d'estiu. Ara, amb la graella de setembre a tocar, l'espai tornarà al seu format i programació habitual.
Abans, però, el pròxim dimecres 4 de setembre podrem gaudir d'una nova edició especial. Aquest cop es tractarà d'un recull dels millors moments que hem vist durant aquests programes d'estiu, a partir de les 22:05 hores. A la tardor, doncs, és quan podrem tornar a gaudir de la programació regular.
Ahir dimecres vam viure un dels episodis més 'intensos' d'aquest format. En Marc Ribas i el seu equip van visitar tres locals a tres localitats diferents per enfrontar a diversos restaurants. El primer va ser a la Bisbal d'Empordà, el segon a Peratallada i finalment el tercer a Sant Sadurní de l'Heura. L'objectiu era saber quin és el millor restaurant d'interior de l'Empordà.
Tres rutes diferents
A la primera visita vam poder descobrir el restaurant 'Tres Margarit', situat a la Bisbal d'Empordà. En ell, la Sandra Ribas i en Joan Cuenca van oferir al programa la seva carta gastronòmica, amb unes vistes espectaculars dins del seu establiment. No obstant, tot semblava massa car i els concursant van criticar que era un local massa dedicat al turisme. Així doncs, la sentència final va ser una nota mitjana de 6.
Amb aquest primer restaurant vist, era el moment d''El Borinot', un restaurant localitzat a Peratallada. En ella, una parella oferia un espai amb ambientació medieval, amb uns plats que tenien diferents propostes locals amb ingredients frescos i de proximitat. L'establiment també va passar sense pena ni glòria per a Ribas, a qui no li van agradar alguns dels plats de la carta.
El local d'en Kirill Lukashevskiy i la Araya Monroy va acabar també amb una nota mitjana de 6, però amb un 5 pel menjar ofert. D'altra banda, amb l'últim restaurant va venir la 'joia de la corona' i en Marc Ribas no sabia que estava a punt d'entrar en un dels establiments més bruts que ha pogut presenciar mai.
Un local molt criticat
El tercer restaurant, situat a Sant Sadurní de l'Heura, s'anomenava 'Cal Carreter'. Aquest estava gestionat per en Toni Rueda, i la seva filla, la Yasmina Rueda. Tant en Marc com la resta de participants van quedar sobtats només entrar, ja que la brutícia dins de l'establiment era més que notable.
Amb l'estat del local, els participants ja s'esperaven qualsevol cosa amb els plats preparats. En Toni i la Yasmina presentaven el seu restaurant com un establiment que volia destacar pels esmorzars de forquilla, però la realitat va acabar sent molt negativa.
"Mira si ens hem trobat contaminació encreuada que en una cansalada ens hem trobat bigotis de gamba", esmentava en Marc en relació a la higiene del restaurant i la seva qualitat a l'hora de fer els menjars. El mateix presentador va fer èmfasis que aquest encreuament era molt perillós, i que podia acabar amb algun al·lèrgic al marisc a l'hospital.
El fet més destacat, però, va venir quan en Marc va demanar els musclos del menú. No obstant, els va haver de tornar dos cops. El primer perquè li van portar amb all i julivert, quan ell havia demanat explícitament que fos sense. A més, en la segona vegada es va trobar musclos morts i va esclatar per complet.
Va acabar demanant orella a la gallega, però ja era massa tard per als interessos de 'Cal Carreter'. El local va acabar suspenent amb una nota mitjana de 4,8. Així doncs, gràcies a la puntuació d'en Marc i el 'Plat Estrella, els 'Tres Margarit' va guanyar el concurs d'ahir. Ho van fer amb un 7,6 de nota final.