Bomber d'esquena observant un incendi amb grans flames i fum dens.

Esfereidores imatges de Francesc Mauri: Crema una casa per l'impacte d'un llamp

Els bombers hi han intervingut i la gent que era a dins s'ha salvat de miracle

Un incendi ha destruït completament un habitatge de fusta a Vallvidrera, Barcelona, a causa de l'impacte directe d'un llamp. Les esgarrifoses imatges publicades pel meteoròleg Francesc Mauri a les xarxes socials mostren la intensitat de les flames que van arrasar amb l'estructura de fusta, deixant al seu pas un núvol de fum negre que s'eleva per sobre dels arbres circumdants. Al vídeo compartit, es pot veure com el foc devora l'habitatge, localitzat al carrer Guerau de Liost, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

L'incendi, que s'ha desencadenat a primera hora del matí, ha mobilitzat ràpidament els equips d'emergència. Els Bombers de Barcelona han rebut l'alerta pels volts de les vuit i, des d'aleshores, han estat treballant incansablement per controlar les flames i evitar que el foc es propagui a zones properes. L'actuació ràpida ha estat crucial per protegir la seguretat dels veïns i reduir l'impacte del sinistre en aquesta zona residencial envoltada de vegetació.

Dues persones afectades i trasllades a l'hospital

Tot i la magnitud de l'incendi, els dos residents de la vivenda, un home i una dona, van aconseguir escapar in extremis de les flames. Segons la informació proporcionada pels serveis d'emergència, tots dos han patit traumatismes de diversa consideració i han estat traslladats a l'hospital per rebre atenció mèdica. La intervenció dels Bombers ha comptat amb un desplegament significatiu, amb un total de nou dotacions al lloc per assegurar la zona i combatre el foc. A més, s'ha activat el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que s'encarrega d'oferir suport a les persones afectades per situacions d'emergència com aquesta.

Dos camions de bombers vermells estacionats.
Camions de bombers | @bomberscat

Un habitatge de fusta devastada per complet

El material de construcció de l'habitatge ha estat un factor determinant a la ràpida propagació de l'incendi. L'estructura de fusta, altament inflamable, ha facilitat que les flames s'expandissin ràpidament, dificultant les feines dels bombers per controlar el foc. Aquest tipus de construcció, encara que poc comú en àrees urbanes, és més freqüent a zones residencials envoltades de natura, com Vallvidrera, on es busca harmonitzar amb l'entorn natural.

Francesc Mauri, conegut meteoròleg de TV3, ha compartit les imatges de l'incendi al compte de Twitter, alertant sobre el perill que pot representar un fenomen natural com un llamp en situacions de pluja i tempesta. Mauri ha assenyalat que l'impacte del llamp va ser directe i que la intensitat del foc és un exemple clar dels riscos associats a les tempestes elèctriques en zones amb estructures vulnerables.

La importància de prendre precaucions davant de tempestes elèctriques

El tràgic succés a Vallvidrera deixa clara la necessitat adoptar mesures de precaució en episodis de tempestes elèctriques, especialment en àrees boscoses o amb construccions de materials inflamables. Les autoritats recomanen desconnectar els electrodomèstics, evitar zones obertes i, en cas d'estar en un habitatge, buscar refugi a zones interiors allunyades de finestres i portes.

Aquest incident també posa en relleu la feina dels equips d'emergència, que han aconseguit evitar una tragèdia més gran en respondre ràpidament i mobilitzar nombrosos recursos. La prioritat dels serveis d'emergència ha estat no només extingir les flames, sinó també garantir la seguretat de les persones a l'àrea afectada i donar suport als ocupants de l'habitatge.

Les imatges compartides per Mauri han generat un fort impacte a les xarxes socials, on molts usuaris han expressat la seva preocupació i solidaritat amb les persones afectades. La devastació d'aquest habitatge és un recordatori de la força de la natura i de com es poden convertir fenòmens aparentment inofensius en situacions d'alt risc en qüestió de segons.