Carles Puigdemont ha carregat aquest dissabte contra el govern de Salvador Illa, del qual diu que està “carregat d’alts càrrecs que han expressat odi a la identitat nacional, la llengua que parlen i els desitjos de llibertat d’una gran part de la societat catalana”. Al seu parer, aquest executiu “no pot ser un govern per a tots els catalans” per molt que ho digui el president.
“Els nomenaments que s’han fet d’ençà que es va permetre el govern més espanyolista de la història són un discurs molt més eloqüent del que no va ser el discurs d’investidura del president”, ha continuat a través de la xarxa social X.
Puigdemont s’ha fet ressò d’un vídeo d’’Octuvre.cat’ sobre la cap de comunicació del Govern, Cristina Farrés, que anteriorment havia dirigit el digital ‘Crónica Global’. “Els seus llepes mediàtics, que s’han passat anys dient que les majories absolutes independentistes no podien governar per tothom, ara ens faran creure que el govern d’un partit que té 42 diputats governarà per tots”, ha conclòs Puigdemont en el seu missatge.
Ara és el moment d'explicar què s'amaga darrere el fitxatge de Cristina Farrés
Octuvre.cat desemmascara, una vegada més, els trucs de l'espanyolisme
El projecte Octuvre.cat és una plataforma de comunicació independent creada per Albano Dante Fachin i Marta Sibina l'any 2020, amb l'objectiu de proporcionar una alternativa crítica als mitjans tradicionals i exposar les connexions entre els grans poders econòmics i polítics. Aquest projecte es caracteritza per la seva aposta per la transparència i per desafiar la narrativa dominant en els mitjans massius, sovint controlada per interessos corporatius.
Octuvre.cat va néixer en un context de gran tensió política a Catalunya, especialment després dels esdeveniments de l'1 d'octubre de 2017. Fachin i Sibina, coneguts per la seva trajectòria en el periodisme d'investigació, havien estat actius anteriorment a la revista Cafè amb Llet, des d'on ja havien denunciat irregularitats en la gestió del sistema sanitari català.
Els continguts d'Octuvre.cat inclouen vídeos, articles i investigacions que se centren en temes com la manipulació mediàtica, la corrupció política, i les relacions opaques entre l'elit econòmica i els governs. Un exemple destacat és la seva cobertura sobre la influència de l'IBEX 35 en la política espanyola, així com la seva denúncia dels vincles entre certs sectors mediàtics espanyols.
La plataforma es finança principalment a través de donacions i subscripcions populars, cosa que li permet mantenir una independència respecte a subvencions governamentals o publicitat comercial, assegurant així que les seves investigacions i continguts no estiguin subjectes a pressions externes.