Un camió de bombers

Tragèdia mortal en un penya-segat a Sitges

Els Bombers van rescatar la víctima a l'aigua i la van portar al port del Garraf, on van intentar reanimar-la sense èxit

Una persona ha mort aquest dijous a primera hora de la tarda després de precipitar-se per un penya-segat a la zona de la Falconera de Sitges, segons han informat els Bombers. El cos d'emergències ha rebut l'avís de l'incident cap a dos quarts de quatre i ha activat el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic.

Els efectius de la divisió van ser traslladats al lloc en helicòpter des de Cerdanyola i van localitzar des de l'aparell la víctima a l'aigua. El van rescatar inconscient fins a una embarcació civil que hi havia a la zona i van iniciar les maniobres de reanimació. Després, l'han traslladat fins al port del Garraf, on ha continuat la reanimació, sense èxit.

A banda dels efectius del GRAE Subaquàtic també s'ha activat el Furgó de Rescat Aquàtic, un helicòpter amb personal del GRAE Muntanya i una metgessa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM, atès que al principi no se sabia si la persona accidentada havia caigut en una zona rocosa, també hi ha actuat una dotació del parc de Gavà i una dotació de comandament.

El SEM va activar tres unitats i els Mossos la policia marítima i la unitat de recerca , que es va fer càrrec de les diligències. En aquest servei ha treballat també Salvament Marítim i Creu Roja.

No és la primera vegada que passa un accident d'aquestes característiques

A Catalunya, s'han registrat diversos accidents tràgics relacionats amb caigudes des de penya-segats, evidenciant la perillositat d'algunes àrees costaneres i la importància de la precaució en aquests entorns.

Un dels incidents més recents va tenir lloc a Tarragona el 2023, on tres menors van perdre la vida després de caure un cotxe per un penya-segat. El conductor del vehicle, de 19 anys, va resultar greument ferit però va aconseguir sortir del cotxe, que posteriorment es va incendiar després del precipici.

Un altre accident tràgic es va registrar a Sitges el 2017, on una dona de 49 anys va morir en caure accidentalment per un barranc, precipitant-se sobre unes roques des d'una altura de 15 metres, en una zona de difícil accés entre la Cala Balmins i la platja de Sant Sebastià.

En una altra ocasió, el 2023, un matrimoni va morir i el seu fill va resultar ferit després de caure el cotxe on viatjaven per un penya-segat d'uns 20 metres d'alçada a Calafat, al municipi de l'Ametlla de Mar, Tarragona. Les víctimes mortals eren un home i una dona, tots dos de 70 anys, mentre que el fill, de 48 anys, va ser trobat amb símptomes d'hipotèrmia però en estat menys greu.