Un camió de bombers

Tragèdia mortal al mar a l'Alt Empordà

Altres passatgers han pogut sobreviure

Una persona va morir i tres més van resultar ferides aquest dissabte al bolcar una embarcació petita a prop de l'Illa Grossa de Colera, a l'Alt Empordà, segons van confirmar a l'ACN els Bombers de la Generalitat. Els serveis d'emergències van rebre l'avís cap a les 12.40 hores. Un dels afectats va nedar fins a la costa i els altres van ser rescatats per una embarcació de submarinistes, segons els Bombers, que van enviar quatre dotacions per l'accident. També hi van intervenir Salvament Marítim (que va remolcar l'embarcació afectada), el SEM i la Guàrdia Civil, a càrrec de la investigació de l'accident.

Segons informen els Bombers, els equips d'emergències van rebre l'avís cap a les 12.40 hores que una embarcació, en què havien sortit a navegar quatre amics, va bolcar a la zona de l'Illa Grossa de Colera. Fins al lloc es van traslladar quatre dotacions dels Bombers, així com Salvament Marítim. Aquests últims remarquen que no han hagut d'intervenir en el rescat perquè una embarcació particular , la dels submarinistes, ja havia pogut atendre els dos Supervivientes que havien quedat a la zona de la nau que havia bolcat.

Un altre dels tripulants ha pogut arribar nedant fins a la costa però n'hi ha hagut un que ha mort com a conseqüència de l'accident. El SEM ha traslladat els tres Supervivientes a l'hospital de Figueres amb símptomes lleus d'hipotèrmia. Segons fonts del centre, s'han recuperat i la previsió és que rebin l'alta les pròximes hores.

Les víctimes de l'accident tenen entre 40 i 50 anys. Salvament Marítim ha remolcat l'embarcació i la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació del sinistre. Els forenses faran l'autòpsia a la víctima mortal per determinar les causes de la mort.