Muntatge amb imatge d'una carretera. A l'esquerra una imatge d'una dona plorant

Tragèdia mortal en un accident a la T-321

Fatídic desenllaç en un nou accident a les carreteres catalanes

La xacra dels accidents de trànsit continua sent un veritable problema, perquè malgrat les nombroses mesures per aconseguir fer-hi front, se segueixen produint accidents mortals com el que ha passat a Vilanova d'Escornalbou, municipi tarragoní de la comarca del Baix Camp.

El fatídic accident ha tingut lloc aquest divendres 28 de juny, quan un conductor ha mort després de sortir el seu automòbil de la via i incendiar-se a la T-321. L'accident ha tingut lloc al quilòmetre 1,6 i els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a les 10.53 hores. La víctima és MMP, de 73 anys i veí de la localitat esmentada. Amb aquesta ja són 63 les persones que han mort en accidents de trànsit a les carreteres interurbanes catalanes aquest 2024. En el sinistre han treballat cinc patrulles dels Mossos, tres dotacions de bombers i una unitat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La via s'ha tallat al trànsit.

Dades per a l'esperança

Segons una informació del Servei Català de Trànsit (SCT), durant el primer quadrimestre de l'any s'han reduït un 31,5% els accidents mortals a Catalunya. A banda, la STC ha assegurat que aquest any també ha disminuït un 38% el nombre de víctimes de col·lectius vulnerables i en aquesta ocasió només representen una tercera part de les víctimes mortals en total. Per demarcacions, el balanç ha estat positiu a excepció de Girona, on s'ha mantingut el mateix nombre de víctimes mortals que es van registrar l'any passat. Si comparem les dades del 2023 amb les del 2019, el descens de víctimes mortals a Catalunya és del 35%. Al llarg d'aquests primers quatre mesos del 2024 també han baixat els ferits greus. En concret, un 9% menys que en el mateix període del 2023. Unes dades que obren una certa esperança, però amb la conclusió que hem de seguir lluitant per aconseguir erradicar la tragèdia a les carreteres.

Des del Servei Català de Trànsit també recorden que el SIAVT (Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l'any per oferir un servei d'orientació i informació els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d'un sinistre de trànsit. Es pot contactar a través del telèfon gratuït 900 100 268 i mitjançant el web victimestransit.gencat.cat.