Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Tiana

Un altre accident mortal aquest divendres a Catalunya

Un motorista ha mort aquest divendres en accident de trànsit al quilòmetre 23,3 de la carretera B-20, al terme municipal de Tiana (Maresme). Els fets han passat cap a dos quarts de set de la tarda. Per causes que s'investiguen, una motocicleta i un turisme van topar i a conseqüència de l'accident va morir el conductor de la motocicleta.

Arran de la incidència s'han activat diverses patrulles dels Mossos, dues dotacions dels Bombers i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Pel que fa a l'afectació vial s'ha obert un sol carril al punt de l'accident i hi ha hagut fins a 2 quilòmetres de retencions. Des de començament d'any hem mort 14 persones a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons el Servei Català de Trànsit.

Altres accidents a la comarca del Maresme

L'últim any, la regió del Maresme a Catalunya ha experimentat diversos accidents de trànsit de diferent gravetat i conseqüències. Un dels més greus va passar a causa d'una forta pedregada que va provocar un xoc múltiple amb 30 vehicles involucrats i va resultar en 30 persones ferides. Aquest accident es va produir a la C-32, entre Pineda de Mar i Calella, destacant les condicions meteorològiques adverses com a causa potencial d'accidents de trànsit a la zona.

A més, s'ha reportat un tràgic accident en què un home va morir i tres persones més van resultar greument ferides. Aquest incident va ser causat per la presència d'un porc senglar a la carretera, cosa que va comportar una col·lisió frontal entre dos turismes a la C-32 a l'altura de Calella. Aquest tipus d'accidents subratlla el problema recurrent que representen els animals a les carreteres, en particular els senglars, que han estat la causa de múltiples accidents a la regió.

De fet, el Maresme va registrar 105 accidents de trànsit motivats per la presència d'animals l'any 2022, cosa que reflecteix la necessitat de trobar solucions a aquest problema de seguretat viària.

Per abordar-ne les causes i prevenir futurs accidents, és essencial millorar les mesures de seguretat viària. Això podria incloure la instal·lació de sistemes de tanca o passos de fauna per evitar que els animals ingressin a les carreteres, així com campanyes de conscienciació per als conductors sobre els riscos associats amb els animals a les vies. A més, podria ser beneficiós incrementar la senyalització en àrees propenses a la presència d'animals i considerar la implementació de més controls de velocitat a les àrees afectades.

Per obtenir més detalls sobre accidents específics i estadístiques de trànsit a la regió del Maresme, es pot seguir la cobertura local i els informes de les autoritats de trànsit de la regió.