Ambulàncies del SEM

Tràgic accident mortal a la C-243c: Ràpida resposta dels serveis d'emergència

Des de començament d'any 50 persones han perdut la vida a la xarxa viària interurbana de Catalunya

Dues persones han mort en un accident de trànsit entre tres cotxes ocorregut aquest divendres cap a dos quarts de quatre de la tarda al quilòmetre 10,7 de la carretera C-243c, al terme municipal de Rubí (Vallès Occidental), segons ha informat al Servei Català de Trànsit (SCT).

Un dels tres vehicles implicats ha caigut per un barranc. A conseqüència del xoc, dues persones van morir i una altra va resultar ferida menys greu i va ser evacuada a l'Hospital de Martorell. L'accident va obligar a tallar la via i van treballar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i sis ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L'actuació ha estat ràpida i molt nombrosa en efectius.

Amb aquestes víctimes, són 50 les persones mortes en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons dades provisionals del SCT.

Altres accidents en aquesta carretera

La carretera C-243c, que travessa el municipi de Rubí i connecta diverses localitats del Vallès Occidental, ha estat escenari de nombrosos accidents de trànsit en els darrers anys. Aquesta via, essencial per a la connexió entre ciutats i zones industrials, presenta problemes en termes de seguretat viària.

En els darrers anys, la C-243c ha estat testimoni de diversos accidents greus, molts d'ells amb conseqüències tràgiques. Els factors més comuns que contribueixen a aquests incidents inclouen l'excés de velocitat, la distracció dels conductors , les condicions meteorològiques adverses i l'estat de la carretera.

Diversos accidents han tingut lloc en els darrers anys, cadascun aportant lliçons importants sobre la seguretat viària i la necessitat de millores constants.

Un dels accidents més greus va passar el 2018, quan un vehicle va sortir de la carretera en un tram amb poca visibilitat, resultant en la mort del conductor i ferides greus als passatgers.

El 2020, un accident múltiple involucrant quatre vehicles va causar dos morts i diversos ferits.

Recentment, el 2023 , un accident entre tres vehicles va resultar en la mort de dues persones i ferides a una altra, destacant una vegada més la necessitat de millores contínues en seguretat i supervisió de la carretera.