El prestigiós xef català de Monistrol de Calders, Nandu Jubany, ha patit un aparatós accident a la cuina. Un accident laboral que l'ha portat directe a l'hospital.
Als seus 53 anys, Jubany compta amb 5 Soles Repsol i 1 Estrella Michelin. És posseïdor de 10 restaurants repartits per tota la geografia espanyola i s'ha convertit en un veritable influencer, amb un compte a Instagram amb prop de 329.000 seguidors. Tot i l'enorme experiència que acumula, ha patit un accident generat per un mal ús de ganivets, tal com ho ha confessat des del seu perfil personal: "Ja us ho dic molt clar, no feu servir un ganivet que no toca… i mireu. La teoria és molt bona, però a vegades la pràctica n’és una altra… sort en tinc del meu gran amic @drxaviermir que sempre em cuida tant i m’apedaça, moltíssimes gràcies a tots, tots els que sempre m’ajudeu i em feu costat!! Una abraçada família".
Una publicació que ha acompanyat un vídeo amb el maneig de ganivets i una fotografia de les conseqüències del seu aparatós accident, que això sí, s'ha pres amb bon humor i optimisme. "Em vaig tallar el nervi, sempre hem d'estar atents. Després de molts anys tallant-me gairebé tot el que et pots tallar, una badada i et talles el que no toca". Sens dubte, tot un missatge per a qualsevol cuiner que maneja ganivets amb assiduïtat. Per molta experiència acumulada, el risc es manté i la tragèdia pot aparèixer en qualsevol moment.
Un referent del món gastronòmic
L'ascens de Nandu Jubany al món de la cuina va ser realment meteòric. Als 18 anys ja ingressaria com a cap de cuina a l'Urbisol, el restaurant familiar, i posteriorment treballaria a altres establiments de prestigi com el Cap Major de Madrid o la Fonda Sala d'Olost del Lluçanès, on s'inicia en el tractament de les carns de caça. També passa un temps a Euskadi, a la cuina de Juan Mari Arzak, i al Bodegó Alejandro, de Martín Berasategui, on pren consciència del que representa treballar en un restaurant gastronòmic.
La tardor del 1995, Nandu Jubany i la seva dona, Anna Orte, obren les portes de Can Jubany en una acollidora masia d'arquitectura tradicional reconvertida en un espai per descobrir un nou concepte gustatiu i, ben aviat, en un referent gastronòmic. Només tres anys després d'obrir, el 1998, el restaurant i el xef reben l'estrella Michelin. L'any 2001, amb Can Jubany totalment consolidat, comença una etapa d'expansió del projecte culinari Jubany, que es concreta amb l'obertura d'un segon establiment: Mas d'Osor, a Viladrau. Aquest restaurant situat al cor del Montseny ha esdevingut en poc temps un espai de referència per a celebracions i esdeveniments.