Accident de moto a Lleida

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Lleida

Els accidents de motocicletes s'han disparat a Catalunya en els darrers dies

Un motorista ha mort aquest diumenge al migdia en una col·lisió amb un cotxe de passatgers a la LP-9221 a Lleida, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). L'avís de l'accident s'ha rebut a les 13.59 hores al quilòmetre 0,9 de la LP-9221, sortint del barri de Pardinyes en direcció a Torre-serona. Arran de la incidència, es van activar dues patrulles dels Mossos d'Equadra i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Fets preocupants sobre els accidents de motocicletes a Catalunya en els darrers dies

És el tercer motociclista que ha perdut la vida a Catalunya en 48 hores després dels accidents registrats a Salt (Gironès) i Sant Salvador de Guardiola (Bages). Amb aquesta víctima, 138 persones han mort en accidents de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya, 51 d'elles motociclistes.

Restes accident de moto a Lleida
Restes de l'accident | ACN

Consells per evitar accidents de moto

És fonamental que els motoristes adoptin pràctiques de conducció segures per minimitzar el risc d'accidents. L'ús d'un casc és imprescindible. Un casc aprovat pot reduir dràsticament el risc de lesions greus al cap, que és vital en cas d'accident. A més del casc, és igualment important portar roba i equipament apropiats, com jaquetes, pantalons i botes dissenyades específicament per a motociclistes, que ofereixen protecció addicional contra abrasions i lesions.

Mantenir la moto en bones condicions és una altra pràctica crucial. Això implica controls periòdics per assegurar que els components essencials com frens, pneumàtics i llums funcionen correctament. El manteniment adequat no només millora la seguretat sinó que també allarga la vida útil de la motocicleta.