Trànsit detingut en una autopista a causa d'un accident, amb diversos camions i cotxes a la carretera i vehicles d'emergència a l'escena.

Tragèdia mortal en un accident a l'AP-7

La col·lisió entre dos camions i un vehicle ha deixat l'home atrapat dins del cotxe

El conductor d'un camió ha mort en un accident de trànsit a l'AP-7 a Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT) cap a tres quarts de 8 del matí hi ha hagut un xoc entre dos camions i un cotxe. A conseqüència de l'accident, el conductor d'un dels camions ha quedat atrapat i ha mort tot i els treballs d'excarceració dels Bombers de la Generalitat. El conductor del cotxe ha estat evacuat pel SEM i traslladat a l'Hospital de Bellvitge en estat menys greu. El xoc ha estat al punt quilomètric 172,2 de l'AP-7 en sentit nord. A causa de l'accident s'ha tallat la carretera en sentit nord i es fan desviaments per la sortida número 25 en sentit Martorell cap a l'A-2.

A l'accident hi ha treballat cinc patrulles dels Mossos, cinc dotacions dels Bombers i l'helicòpter i una ambulància del SEM.

Amb aquesta víctima, són 62 les persones mortes en accidents de trànsit aquest 2024 a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Causes principals dels accidents

Els números d'accidents al nostre país mostren un increment preocupant el 2024 respecte dels anys anteriors. Entre les principals causes identificades es troben:

Excés de velocitat: Un dels factors més recurrents en els accidents greus. L'alta velocitat redueix el temps de reacció i augmenta la severitat dels impactes.

Distraccions al volant : L'ús de dispositius mòbils i altres elements de distracció ha augmentat significativament, contribuint a nombrosos accidents.

Conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues Tot i les campanyes de conscienciació, segueix sent una causa principal d'accidents mortals.

Condicions de la via Les carreteres en mal estat, juntament amb condicions climàtiques adverses, com la pluja intensa, han estat factors determinants en molts incidents.

Cansament del conductor: La manca de descans adequat i la fatiga són causes comunes de pèrdua de control del vehicle.

Avaries mecàniques : Problemes tècnics als vehicles, especialment en camions i autobusos, també han estat una causa significativa d'accidents.