Muntatge amb una imatge de cargols llestos per degustar. A la dreta una imatge amb el cartell de la Mostra d'Agramunt

El millor restaurant de cargols si vas a la Fira de vins i caves d'Agramunt

Detalls per a una jornada molt festiva

El dissabte 25 de maig se celebrarà la X edició de la Mostra de vins i caves de proximitat d'Agramunt, DVins 2024. Una mostra de vins i caves de proximitat amb la participació dels principals cellers de la DO Costers del Segre i cellers convidats de la DO Conca de Barberà, DO Montsant i DO Cava i altres productors alimentaris de proximitat, amb l'acompanyament de música en directe.

La mostra comptarà amb vint-i-quatre expositors de cellers i elaboradors de vi amb la voluntat d'oferir un producte autòcton i interactuar amb el consumidor. Un projecte que aconsegueix assolir el repte del sector vitivinícola de les comarques lleidatanes, en el seu objectiu de donar a conèixer els vins i caves en un ambient diferent i cercant la proximitat del consumidor.

Una cita ineludible per a qualsevol apassionat vinícola, per a la qual aquesta població de la comarca de l'Urgell, es prepara per rebre els nombrosos habitants que està previst que es desplacin per assistir a una gran jornada primaveral, gaudint d'una gran selecció de vins i un ambient especialment festiu. Al llarg d'una jornada que començarà a les 11h amb la vuitena ruta d'enoturisme i patrimoni arquitectònic, que inclou la visita cultural amb tast de vins i maridatge amb productes gastronòmics locals. Posteriorment, a les 17,30h, començarà la mostra, que es mantindrà fins a la mitjanit.

Els cargols d'Agramunt

L'ideal és arribar amb temps a Agramunt, potser degustant un bon àpat després de la ruta programada. I que millor que fent-ho en un restaurant especialitzat en cargols, la identitat del qual es correspon amb La repesca, situat al carrer del firal, 27 de la localitat lleidatana. Els seus cargols han adquirit un gran prestigi, com es desprèn d'alguns comentaris de clients que s'han rendit al seu sabor: " Vaig venir recomanat per un familiar i he al·lucinat. Els cargols estan increïbles! Si t'agraden els cargols has de venir. És important reservar, ja que hi ha lloc per a 30 comensals més o menys i sempre està al màxim"; "Som fans dels cargols i aquí no falla. Millor encarregar-los abans i reservar taula, ja que el restaurant sol omplir-se i com és petitet et pots quedar sense taula. Cargols a la llauna impressionants, abundants i al punt".

I ja amb l'estómac content després d'haver ingerit un dels productes més comuns de la zona, es podrà gaudir de la mostra, que a més estarà amenitzada per dos grans concerts. A partir de les 18,30h amb protagonisme de La Catxibanda, banda de les terres de ponent, que mitjançant instruments tradicionals fan una contagiosa música de carrer d'estil Folk i són posseïdors d'un ritme i energia espectaculars. I a partir de les 22h, el relleu el prendran The Pink Goats, grup de la localitat de Cervera, especialitzat en versions de rock, punk i ska.

Cargols, vi, cava, cultura popular, música en directe, bon temps i millor ambient. Una ocasió única per aprofitar les possibilitats d'un dissabte de maig del tot inoblidable.