La gastronomia a Catalunya s'ha guanyat un lloc destacat al panorama internacional, gràcies a la riquesa dels seus productes i la creativitat dels seus xefs locals. Des dels plats més tradicionals fins a les propostes més avantguardistes, la cuina catalana no deixa de sorprendre i enamorar els que la tasten. Ara, una pizzeria de Barcelona ha posat el nom de la ciutat i de tot Catalunya al capdamunt de l'escenari culinari mundial.
La pizzeria premiada
Sartoria Panatieri, ubicada al cor de la ciutat comtal, ha estat escollida com la segona millor pizzeria del món al prestigiós rànquing italià 'The Best Pizza Award 2024'.
Aquest reconeixement és una veritable fita, no només per a la pizzeria, sinó també per a la gastronomia catalana, que continua consolidant-se com a referent global. La pizza, un plat que té les seves arrels a Itàlia, ha trobat a Barcelona un nou espai on poder evolucionar i sorprendre els paladars més exigents a la població. Sartoria Panatieri, amb la seva proposta basada en ingredients de màxima qualitat i un enfocament sostenible, ha demostrat que és possible innovar dins la tradició.
El rànquing 'The Best Pizza Award', que cada any classifica les millors pizzeries de tot el món, és un dels més respectats i seguits dins de tot el sector gastronòmic. Aquest 2024, la pizzeria barcelonina s'ha col·locat al segon lloc, només darrere d'una pizzeria italiana, cosa que subratlla la qualitat excepcional del treball de Sartoria Panatieri. Al rànquing, es valoren diversos aspectes com la massa, l'originalitat dels ingredients, l'ambient del local i la coherència del concepte gastronòmic.
Una pizzeria diferent
Sartoria Panatieri no és una pizzeria comuna. Els seus fundadors, Toni Romero i Jorge Sastre, han apostat per una tradicional filosofia culinària que prioritza els productes locals i de temporada, sempre amb un gran enfocament sostenible.
Un dels punts més destacats de la seva carta és que els embotits que utilitzen a les seves pizzes són d'elaboració pròpia, cosa que assegura una qualitat inigualable. A més, la pizzeria es distingeix per la tècnica artesanal amb què es prepara cadascuna de les pizzes, utilitzant forns de llenya que aporten un sabor únic i autèntic.
El reconeixement de Sartoria Panatieri en un rànquing de tal prestigi no és només un triomf per a la pizzeria. També és un reflex de l'evolució de la gastronomia a Barcelona i a Catalunya en general.
La ciutat s'ha consolidat com un dels destins gastronòmics més importants del món. A més, la presència d'aquesta pizzeria catalana a la cúspide de la llista mundial és un testimoni del talent i la innovació que caracteritzen els xefs locals.
En anys recents, altres establiments catalans també han rebut mencions importants en rànquings internacionals, fet que confirma que la cuina catalana està vivint una edat d'or contemporània. Sartoria Panatieri ha portat la pizza a un nivell nou, combinant tècniques tradicionals amb una mirada moderna i sostenible que reflecteix les preocupacions actuals pel medi ambient.