Exterior d´una botiga Bonàrea amb una clienta sortint per la porta

El nou projecte de BonÀrea per donar feina a 4.000 persones

Alguns dels nous establiments s'inauguraran a zones rurals on faltin botigues d'alimentació

BonÀrea Agrupa obrirà aquest 2024 un total de 23 noves botigues amb què el grup alimentari arribarà a la xifra de les 600 a tot el territori. Així mateix, seguint la línia estratègica d'augmentar les instal·lacions i garantir una extensa oferta de productes, la companyia també preveu 14 trasllats i ampliacions i 1 reforma.

Es tracta d´unes xifres d´expansió que mantenen el ritme d´anys anteriors, amb la voluntat de consolidar-se en territori català i aragonès i continuar obrint camí a la Rioja o Navarra. Fins a aquest mes de març, els establiments de BonÀrea sumen més de 2.300 metres quadrats de superfície. El grup alimentari també treballa per donar servei a les poblacions rurals on falten botigues d'alimentació.

BonÀrea posa el focus de les noves obertures del 2024 a la comunitat aragonesa, on el grup ja ha inaugurat noves botigues a Osca. L'aposta a Aragó també s'ha reforçat amb un nou centre alimentari a Épila (Saragossa). El projecte compta amb un pressupost d'uns 400 milions d'euros i preveu fer servir més de 4.000 persones. BonÀrea compta actualment amb establiments a Catalunya, Aragó, Castelló, València, Madrid, Navarra, la Rioja, Guadalajara i Andorra.

Productes propis que triomfen

El grup alimentari suma més de 2 milions de compres cada setmana i els productes que elabora i comercialitza BonÀrea representen més de la meitat de les vendes totals. Especialitzada en productes carnis, la companyia ofereix productes a través de la venda directa i sense intermediaris.

De fet, la companyia compta amb els elements necessaris per tancar el cicle productiu dels aliments des de la cria i engreix dels animals passant per l'elaboració de productes i la logística fins a la comercialització del producte. Les principals empreses de BonÀrea Agrupa són BonÀrea Cooperativa, BonÀrea Corporación i CaixaGuissona. El grup va tancar el 2022 amb una facturació rècord de 2.822 milions d'euros i ocupa 6.200 persones.