Pastís de formatge d'Álex Cordobés

El millor pastís de formatge: On comprar-lo?

Les postres d'Álex Cordobés han tingut un èxit rotund i les seves botigues generen llargues cues per aconseguir la seva gran especialitat

Una de les postres que més èxit tenen a la societat espanyola (i mundial) és, sens dubte, el pastís de formatge. Aquest dolç originari de l'Antiga Grècia s'ha popularitzat amb el pas dels anys al llarg de tot el món. I, per descomptat, Espanya, sempre a la primera línia del panorama gastronòmic, no es queda enrere.

Molts cuiners s'han atrevit a modificar la recepta original del pastís de formatge i han cuinat varietats. Un dels més talentosos en aquesta tasca ha estat Àlex Cordobés, considerat per molts com "el rei del pastís de formatge a Espanya". El madrileny té dues botigues especialitzades en postres a la capital, una al Carrer Velázquez i una altra al centre comercial Burgocentro I de Las Rozas.

En totes dues podem trobar el que és considerada com el millor pastís de formatge d'Espanya. Els locals estan oberts de dimarts a dissabte de 10 a 20 hores i els diumenges i festius de 10 a 14 hores. Els preus d'aquesta delicatessen oscil·len entre els 32 i els 43 euros.

La recepta d'Àlex Cordobés

Tot i que té un enorme menú de varietats del pastís de formatge, el que més triomfa a les seves botigues és el tradicional, el clàssic, el de tota la vida. Amb un diàmetre de 24 centímetres i un pes d'1,2 kg, està feta amb formatge de crema, nata, ous, sucre i farina.

És un pastís de formatge al forn a l'estil basc, un regal per als fanàtics de la cremositat. Contrasta el seu aspecte torrat i esquerdat per fora amb el seu interior suau que es desfà a la boca. El seu sabor és intens i equilibrat, amb un toc salat que realça la dolçor.

A més d'aquesta, podem gaudir de pastissos de formatge amb xocolata blanca, xocolata belga, festuc ibèric, Oreo, Lotus i dolç de llet. Això sí, si volem acudir presencialment als seus locals per fer-nos-hi, cal tenir en compte que són habituals les llargues cues. També es poden sol·licitar enviaments a domicili.

Alex Cordobés y la Persecución de los Sueños

Qui és Àlex Cordobés?

Àlex Cordobés va trobar la seva passió per la rebosteria durant la seva infància a Stockport, Anglaterra, on ajudava a la pastisseria d'un familiar. Tot i que va estudiar Administració i Direcció d'Empreses, el seu somni d'obrir una pastisseria amb el seu germà David es va fer realitat quan va començar a cuinar pastissos de formatge a casa.

Tot i els desafiaments causats per la pandèmia el 2020, Cordobés va persistir i el 2021 va obrir el seu reeixit negoci a Madrid. Ho va poder fer gràcies a la col·laboració amb el seu amic xef Lucas Vega del restaurant El Toque de Majadahonda. Ell va decidir cedir-li un local per començar a vendre les seves postres.