Els panellets de pinyons són una tradició culinària que simbolitza l'essència de la rebosteria catalana, especialment durant la celebració de la Castanyada. Aquests petits dolços, elaborats amb ametlla, sucre i pinyons, destaquen pel seu sabor suau i textura delicada.
Amb el seu origen a les ofrenes funeràries medievals, els panellets han evolucionat fins a convertir-se en una part fonamental de les festivitats de tardor, especialment en la festivitat de Tots Sants. Encara que hi ha múltiples varietats de panellets, els de pinyons són sens dubte els més apreciats, destacant pel seu sabor profund i el toc cruixent dels pinyons torrats.
Amb el pas dels anys, la competència per elaborar el millor panellet s'ha intensificat a Catalunya. Donant lloc a premis i concursos que destaquen l'excel·lència d'aquesta recepta ancestral. Un dels certàmens més esperats és el que atorga el títol de "Panellet d'Or", un guardó que premia la qualitat, sabor i perfecció tècnica dels panellets catalans.
El guanyador d'aquest any
Aquest any, la pastisseria barcelonina Oriol Carrió ha estat coronada com la guanyadora del Panellet d'Or 2024 pel seu exquisit panellet de pinyons. Oriol Carrió, una pastisseria amb una llarga tradició a la ciutat de Barcelona, ha destacat per l'elaboració acurada artesanal dels seus productes. I en particular, per la qualitat dels panellets.
El jurat ha quedat captivat per la recepta guanyadora. Que es caracteritza per un equilibri perfecte entre la dolçor de la massa d'ametlla i el toc salí dels pinyons torrats. A més, la textura suau de l'interior contrasta a la perfecció amb el cruixent exterior i aconsegueix una experiència única al paladar.
No és la primera vegada que aquesta pastisseria sorprèn el públic amb la seva proposta. La família Carrió ha mantingut viva la tradició de la rebosteria catalana durant generacions, perfeccionant cada recepta i adaptant-la als temps moderns sense perdre l'essència del que és tradicional. Gràcies al seu enfocament artesanal, la qualitat dels ingredients i la cura en la preparació, Oriol Carrió s'ha convertit en un referent.
Especialment durant la Castanyada, quan els panellets es converteixen en els protagonistes indiscutibles. Si voleu degustar el panellet de pinyons que ha estat considerat el millor de Catalunya, la pastisseria Oriol Carrió és el lloc indicat.
Situada al cor de la ciutat, ofereix una àmplia varietat de dolços tradicionals, encara que el seu panellet de pinyons és, sens dubte, la joia de la corona. Amb el seu guardó recent, s'espera que aquest any les vendes es disparin. Per això es recomana visitar-la com més aviat millor per assegurar-se de gaudir d'aquesta delícia abans que aquesta s'esgoti.
Així doncs, si ets un amant dels panellets i busques el millor de tots, no et pots perdre l'oportunitat de tastar el guardonat panellet de pinyons d'Oriol Carrió. Amb una recepta que ha conquerit els experts i un sabor que segurament encantarà tots els paladars. Aquesta pastisseria es consolida com a lloc de referència per gaudir d'un dels dolços més emblemàtics de la tradició catalana.