Muntatge amb dues imatges del gos que apareix al vídeo de la notícia

Un gosset reconeix l'ex de la seva propietària: Tendres imatges que commouen a TikTok

Les mascotes no deixen de sorprendre'ns amb els seus actes plens d'humanitat

És el vídeo de TikTok que ha commogut milers de persones. Un gosset demostra una lleialtat i un amor que transcendeixen el temps i les separacions humanes. Penjat per l'usuari @leo.94.z, el vídeo mostra el gos caminant amb la seva propietària quan, de sobte, topa amb l'exparella. El que arriba a continuació és una escena que ha tocat el cor de molts i que s'ha tornat viral a les xarxes socials.

El gos, en veure l'exparella de la seva propietària, s'atura abruptament. Les seves orelles s'aixequen i la cua comença a moure's de manera frenètica. És com si el gos hagués reconegut instantàniament una persona important del seu passat, una figura que havia desaparegut de la seva vida durant un temps. Amb una energia i entusiasme contagiosos, el gos corre cap al jove, saltant de joia i movent la cua sense parar. Ho fa de mica en mica, com dubtant, fins que finalment confirma que coneix l'home.

Encara que la relació amb la seva exparella va acabar, el vincle que el gos va crear amb ell sembla ser indestructible. Aquesta reunió fortuïta al carrer serveix com a recordatori de la memòria i lleialtat dels animals, especialment dels gossos, que són coneguts pels seus forts llaços emocionals amb les persones que consideren part de la família.

Viral a TikTok

El vídeo ha acumulat més d'1,5 milions de 'm'agrada' a TikTok, amb milers de comentaris de persones commogudes per la puresa de l'amor del gos. Molts usuaris han compartit històries similars sobre com les seves pròpies mascotes han reaccionat en retrobar-se amb persones que solien ser part de la vida. Altres han comentat sobre la naturalesa lleial i afectuosa dels gossos, destacant com aquestes criatures ens poden ensenyar tant sobre l'amor incondicional i la fidelitat.

Els comentaris al vídeo reflecteixen una àmplia gamma d'emocions. Alguns usuaris expressen la seva tristesa per les ruptures, mentre que altres s'enfoquen a l'alegria del retrobament. "Els gossos són els únics que sempre seran lleials", comenta un usuari. Un altre afegeix: "Aquest gos no oblida les persones que estima. És increïble com poden recordar i estimar tan profundament."

Per què els gossos recorden les persones encara que hagi passat temps?

La ciència valida aquestes observacions. Els gossos tenen una capacitat elevada per recordar les persones i situacions que han tingut un impacte a les seves vides. El seu sentit de l'olfacte, combinat amb les seves habilitats cognitives, permet reconèixer les persones fins i tot després de llargs períodes de separació. Aquest reconeixement no és només una resposta a un estímul familiar, sinó una demostració de la profunditat de les emocions i la importància de les connexions que formen.

El vídeo de @leo.94.z és una prova evident d'aquest amor incondicional, i la seva viralitat –més de 7 milions i mig de visualitzacions– és un testimoni de fins a quin punt valorem i apreciem aquestes demostracions pures d'afecte a les nostres vides.