Catedral de Girona

Un dels millors restaurants de cuina catalana de Girona a ‘Temps de Flors'

La ciutat de Girona celebra Temps de Flors entre l'11 i el 19 de maig

Igual que cada any, quan arriba la primavera, la ciutat de Girona s'omple de flors i de color. La festa va començar el passat dissabte 11 de maig i tindrà lloc fins al proper diumenge 19. Gironins i visitants podran visitar fins a 109 espais decorats amb flors i plantes.

Persones físiques i entitats són les que s'ocupen de dissenyar els diferents prestatges, que estan ubicats al nucli antic de la ciutat de Girona, a llocs tan increïbles com les escales de la Catedral, els Jardins de les Pedreres, la plaça dels Jurats, la Basílica de Sant Feliu, a més de molts patis de cases privades que obren les portes perquè locals i transeünts puguin entrar a veure els dissenys florals.

Com i quan va començar Temps de Flors?

Aquesta és una pregunta d'examen per a tots els ciutadans de Girona, però pocs poden presumir de conèixer la resposta. Diversos joves emprenedors van decidir organitzar la primera edició el 1954. Aleshores ho van anomenar Concurs Exposició Provincial de Flors i estava ubicat al Saló de Descans del Teatre Municipal de la ciutat.

El concurs va tenir molts participants i els organitzadors van decidir estendre'l a altres zones de la ciutat. Aviat es va convertir en una atracció turística, fins al punt d'acollir visitants de la resta de Catalunya i també d'altres punts del món, especialment visitants de la nostra veïna França.

El punt clau arriba a l'any 1979, quan els organitzadors passen a ser els Amics de les Flors i dels Jardins i no és fins a l'any 1992 quan l'Ajuntament de Girona s'implica de manera definitiva amb el projecte, cedint espais públics i participant en l'organització.

Un Temps de Flors inèdit per culpa de la sequera

Tot i les pluges de les darreres setmanes, seguim en un moment complicat i amb escassetat d'aigua als pantans. És per això que des de l'organització han volgut conscienciar els participants i han fixat uns requisits molt durs que cal complir rigorosament. Per exemple, és obligatori fer servir flors i plantes que necessiten poca aigua, plantes autòctones i prioritat per les plantes seques sobre les plantes fresques.

Girona: ciutat gastronòmica

La visita a Temps de Flors és l´excusa perfecta per gaudir dels millors restaurants de la ciutat. Tothom coneix un dels millors restaurants del món, El Celler de Can Roca, però per desgràcia no és a l'abast de tothom, a més de l'extensa llista d'espera per aconseguir una taula.

La casa dels germans Roca no és l'única possibilitat. De fet, en ple nucli antic i per la zona on es visiten els diferents espais de Temps de Flors, podreu trobar molts restaurants de cuina tradicional catalana amb una excel·lent relació qualitat preu.

La nostra primera proposta és la Fonda del Foment o la Taverna d'El Foment, ubicades al carrer Mercaders. Els dos establiments es troben a escassos cinquanta metres i operen sota la mateixa gestió. Es tracta de restaurants que serveixen únicament productes de proximitat. Verdures plantades a Catalunya i carns i peixos criats a casa nostra. El mateix passa amb les cerveses, els vins i els destil·lats.

Una altra proposta és l'Arròs 9. Està ubicat al carrer Ginesta, molt a prop de la Plaça Catalunya. Com el nom indica, l'especialitat de la casa són els arrossos i tenen una extensa carta amb aquest producte i les seves variants de cocció: paelles, arròs a la cassola, arròs caldós.