Ciutat a Manresa

3 coses per fer a Manresa si vas a la Fira Expobages

La fira tindrà lloc del 24 al 26 de maig

Ha arribat el cap de setmana. Després de molta espera, els veïns de Manresa i rodalies podran gaudir de la Fira Expobages. Estem parlant d´una gran festa a la Catalunya central, que suposa un punt de trobada de veïns d´altres pobles. L'esdeveniment omple els carrers de Manresa durant tot el cap de setmana. Comença el divendres 24 i acaba el diumenge 26 .

Els carrers i les places de la capital del Bages s'ompliran de llocs d'artesania, però també del sector de l'automòbil, de l'esport, del turisme, de la salut, alimentació, gastronomia, tecnologia... En resum, és un gran aparador del comerç local i els visitants (possibles compradors) podran veure i tocar de primera mà tots els productes.

Per amenitzar la festa i per entretenir els més petits, també podreu gaudir d'ofertes destinades al públic infantil i juvenil. Hi haurà activitats a l'aire lliure, jocs infantils i molta cultura popular.

Què hi podràs fer?

L'agenda és molt plena i hi ha moltes activitats entre divendres i diumenge. Hem seleccionat tres esdeveniments que no et pots perdre i que considerem que són els millors.

Divendres, de 18:30 a 19:30, tindrà lloc Clowncientífics . És un espectacle familiar per aprendre conceptes científics i tecnològics. Se celebra a la plaça Fius i Palà.

El dissabte, de 11.30 a 13.30, tindrà lloc el taller de robòtica amb Lego Wedo . Tindrà lloc a la Sala Tallers de la Biblioteca del Casino, cal inscripció prèvia i és a partir de 8 anys. Lego WeDo és un robot que conté un motor i molts sensors. Permet construir i inventar molts productes que no t'imagines.

Diumenge, de 10 a 14h i de 16.30 a 20h, tindran lloc els simuladors de moto i d'avió . Organitza AFK i tindrà lloc a la plaça Sant Domènec de Manresa.

On dinar?

Un cap de setmana dóna per a molt, així que has de tenir previst on t'asseuràs a dinar. A la capital del Bages hi ha gran quantitat de bars i restaurants on podràs gaudir de la gastronomia local amb una gran relació qualitat preu.

La Santa Brasa, al carrer dels Arcs de Santa Llúcia, 14. La seva especialitat és la carn a la brasa, en un ambient familiar i acollidor.

La Cuina, a la plaça de Bages, 8. Es coneix per la cuina Mediterrània, amb abundants amanides i menjar tradicional i saludable.

Apthapi, situat a passatge Catalunya, 6. És cuina fusió entre la gastronomia catalana i altres cuines del món, especialment japonesa o peruana. És una mica més car que els anteriors, però també s'hi dina molt bé i té molt bones opinions.