Amb l'arribada de la castanyada, una de les festivitats més entranyables de Catalunya, Supermercats Bonpreu i Esclat ens convida a gaudir d'aquesta tradició a través de la seva oferta especial. Que inclou productes típics per fer els famosos panellets. En aquesta ocasió, Bonpreu ha llançat una campanya que permet adquirir ingredients i panellets preparats per gaudir de la festa d'una manera ràpida, senzilla i molt deliciosa.
L'oferta de productes per a la castanyada
A la seva pàgina web i supermercats, Bonpreu ha preparat diverses opcions per als amants dels panellets, aquest dolç tan característic de la castanyada. Un dels productes destacats és el lot d'ingredients de la marca Frit Ravich, ideal per als que volen elaborar els panellets propis a casa. Aquest lot, que pots comprar per un preu assequible, inclou fruita seca com ametlles i pinyons, elements clau en l'elaboració d'aquests dolços.
D'altra banda, si preferiu estalviar molt de temps i gaudir d'uns panellets ja preparats,Bonpreu ofereix opcions com els panellets de pinyons de La Fleca de l'Empordà. Que destaquen pel seu sabor clàssic i la qualitat dels pinyons utilitzats.
Aquests panellets es venen en caixes d'aproximadament 250 grams i tenen un preu d'acord amb la qualitat dels ingredients. A més, per a aquells que busquen més varietat, està disponible un assortiment de panellets també de La Fleca de l'Empordà. Que inclou diferents sabors, permetent als consumidors gaudir de diverses combinacions en una mateixa compra.
Termini i preu de l'oferta
L'oferta d'aquests productes de panellets i els ingredients per a la seva elaboració està disponible tant a botigues físiques com a la plataforma de compra en línia de Bonpreu i Esclat. Aquesta promoció estarà vigent durant tota la temporada de la castanyada a Catalunya, cosa que garanteix que tindràs temps de planificar i gaudir d'aquesta festivitat en família.
Pel que fa als preus, el lot d'ingredients de Frit Ravich per fer panellets costa 7,99€. Mentres que els panellets de pinyons de La Fleca de l'Empordà tenen un preu d'11,95 € per 250 grams.
L'assortiment de panellets, ideal per als que busquen varietat, té un preu similar al dels panellets de pinyons. El que converteix aquesta oferta en una excel·lent opció per gaudir de la castanyada sense gastar gaire.
Valors nutricionals dels productes
Si bé els panellets són una delícia que molts esperen amb ànsies, també és important tenir en compte la seva aportació nutricional. Com que es tracta de dolços elaborats principalment amb ametlla mòlta, sucre i pinyons, el seu contingut calòric és considerable. Els panellets de pinyons, per exemple, aporten al voltant de 450 calories per cada 100 grams, una quantitat considerable, per la qual cosa és recomanable gaudir-ne amb moderació.
Pel que fa als beneficis nutricionals dels seus ingredients, els pinyons són una excel·lent font de greixos saludables, vitamines com l'E i minerals com el ferro i el magnesi. L'ametlla, un altre ingredient fonamental dels panellets, també aporta greixos saludables i és ric en vitamina E, cosa que afavoreix la salut de la pell i el sistema immunològic. Tot i la seva aportació calòrica, els panellets contenen nutrients que poden ser beneficiosos quan es consumeixen com a part d'una dieta equilibrada.
La tradició de la castanyada a Catalunya
La castanyada és una festivitat que se celebra tradicionalment la nit del 31 d'octubre, coincidint amb el Dia de Tots Sants. En aquesta celebració, és costum reunir-se en família per menjar castanyes (castanyes rostides), moniatos i els famosos panellets.
Aquesta festa té l'origen en antigues tradicions funeràries, en què es preparaven aquests aliments per honrar els difunts. Tot i que amb el pas del temps ha perdut la seva connotació més solemne, la castanyada continua sent una ocasió especial per als catalans. En què se celebra la tardor i es gaudeix de la companyia d'éssers estimats al voltant de la taula.
Els panellets, que avui dia són el centre de moltes celebracions de la castanyada, tenen una llarga història a la gastronomia catalana. Antigament, aquests dolços es preparaven als monestirs com a ofrena als sants, per això el seu especial consum està tan vinculat al Dia de Tots Sants.
Amb el temps, la recepta s'ha popularitzat a totes les llars catalanes. I encara que originalment els panellets eren només de pinyons, avui dia es poden trobar en múltiples sabors, com ara coco, xocolata o cafè.