Muntatge amb una imatge d'Helena García Melero al programa Tot és mou de TV3. A l'esquerra una emoticona amb el símbol de cupid

La bonica història de la parella que es va conèixer a TV3 fa 31 anys: Segueixen junts

La televisió va fer la seva màgia i segueixen aquí

Amor a primera vista va ser el nom d'un exitós programa de televisió que es va emetre a TV3 al llarg de la dècada dels noranta (de 1991 a 1998) . Es tractava d'un concurs produït per La Trinca, que posteriorment també va comptar amb les adaptacions per a Canal 9, Telemadrid i Canal Sud. Aquest programa va ser testimoni d'una història d'amor imprevista.

L'actor Àlex Casanovas ( El llarg hivern , Kika , Estació d'enllaç ...) i l'actriu Montse Guallar ( Secrets de família , El cor de la ciutat , La Riera ...), van ser els presentadors de l' Amor a primera vista original de la televisió pública catalana. La química entre ells va afavorir l'èxit del programa, pel qual anaven desfilant concursants la intenció dels quals era trobar la parella més compatible possible.

Enamorant-se al plató

Dos dels nombrosos concursants que van participar al programa van ser Montserrat i Jordi. D'això fa 33 anys i després d'enamorar-se al programa, encara avui dia segueixen junts. De fet, aquesta és l'única parella de les que van sorgir des del programa, que es manté indestructible després de tants anys. En la seva participació al programa van guanyar un viatge amb destinació a Playa Bávaro, a Santo Domingo, però el veritable premi va ser l'amor compartit que encara mantenen.

Aquesta anècdota tan romàntica ha sortit a la llum recentment al programa Tot es mou , que presenta la periodista Helena García Melero, i que dirigeix ella mateixa amb Albert Aguilera. El també periodista, i presentador de l'original programa d'entrevistes Al coche !, Eloi Vila, ha estat l'encarregat de recuperar l'essència d'aquest mític programa de TV3, contextualitzant una de les històries d'amor més sorprenents que ha generat la televisió al nostre país .

Amor a primera vista es basava en el programa Love at first sight, creat per Stephen Leahy. El plantejament ideat per Leahy era molt clar i directe: tres homes i tres dones anirien responent preguntes que intentarien donar al sexe oposat alguna indicació sobre la seva personalitat. Després d'haver fet això, cadascú ingressaria simultàniament a la pantalla una mena de cupit amb la seva elecció.

Un programa que era una mena de referent directe en la manera de buscar parelles que tant s'ha consolidat avui dia mitjançant tantes aplicacions i l'objectiu de fer matx. Era una altra època i el sistema molt diferent i eminentment cursi, però funcionava i de quina manera! Mai van faltar concursants i fins i tot va arribar a participar una joveneta Noemí Galera, futura directora de l'acadèmia d' Operación Triunfo .