Persones en conversa virtual amb una dona en un entorn de cuina.

VÍDEO: Sílvia Bel dóna alguna clau del final de temporada de 'Com si fos ahir'

L'actriu ha estat entrevistada per Jaume Borja a #safareigCSFA... amb sorpresa inclosa

La Marta (Sílvia Bel) és un dels personatges que més ha canviat des dels inicis de 'Com si fos ahir' el 2017. Aleshores treballava a Adalisa, una empresa de roba interior. Interessada, manipuladora i venjativa, tenia problemes amb tots els companys. A nivell sentimental encadenava relacions esporàdiques a través de Tinder. De mica en mica ha anat evolucionant i ha passat de ser un personatge que queia molt malament a un de més amable. Això ha passat, especialment, des que va reprendre la seva relació amb el Salva i va decidir, juntament amb ell, acollir un adolescent amb problemes, el Joel.

Entrevista a Sílvia Bel a #safareigCSFA

Aquest tema, el de l'evolució del personatge de la Marta, ha estat un dels que s'ha tractat a l'entrevista que Jaume Borja ha fet a l'actriu a l'espai #safareigCSFA. Després de molt de temps intentant-ho, finalment han pogut quadrar agendes i Sílvia Bel ha tingut una estona per parlar de diversos temes. L'actualitat del personatge de Marta està centrada en el seu treball a la Iaia i molt especialment a Joel. L'actor que dóna vida al Joel és el Gerard Navarro. El jove també ha participat al #safareigCSFA i encara que no ha donat gaires spoilers sí que ha avançat que la Marta i el Salva seguiran intentant guanyar-se la seva confiança.

Muntatge amb una imatge de Sílvia Bel durant una intervenció televisiva. A la dreta una imatge amb una dona enfadada
Sílvia Bel | 3Cat, dimaberlinphotos, Canva de Sparklestroke Global

La Sílvia - l'actriu, no confondre amb el personatge interpretat per Montse German - forma part de la colla original de 'Com si fos ahir'. Germana del Litus i cosina del Quim. Quan era adolescent va mantenir una relació amb en Miquel i es va quedar embarassada. Fins aquesta temporada no s'ha conegut que va avortar i que la intervenció, feta sense les condicions higièniques necessàries, li impedeix tenir fills.

Participarà a la vuitena temporada

És evident que estarà a la vuitena temporada de la sèrie i que podrem seguir veient com a poc a poc la seva família – encara que segurament amb molts problemes – formada per ella, el Salva i el Joel lluita per tirar endavant i que el dur passat del noi quedi oblidat .

Això sí, la Marta ha fet una petició als guionistes amb vista a la vuitena temporada. Ho ha dit de broma encara que a la ficció tot pot passar. Vol que el Salva s'aixequi de la cadira de rodes.

Una llarga trajectòria, especialment al teatre

Finalment també s'ha parlat sobre la llarga trajectòria de Sílvia Bel al teatre. A teatre, Bel ha interpretat nombroses obres d'autors tant nacionals com internacionals. Entre les seves actuacions més destacades es troben les seves interpretacions a La xarxa de Joan Brossa, que li va valer el Premi Crítica Serra d'Or de Teatre el 2006, i La plaça del Diamant, on va encarnar la Colometa en una producció que va girar per diversos teatres d'Espanya, incloent-hi el Teatre Nacional de Catalunya i el Centre Dramàtic Nacional de Madrid. Altres papers notables inclouen "El ventall de Lady Windermere", "Un marit ideal", i "Heisenberg" a la Sala Beckett.

A més del seu treball actoral, Bel ha col·laborat en projectes poètico-musicals amb artistes com Lluís Llach (cosa que ha comentat a l'entrevista) i Jordi Savall, i ha rebut el Premi Memorial Margarida Xirgu el 2012 per la seva destacada contribució al teatre barceloní.