Sala de cinema

La pel·lícula del divendres 1 de desembre de TV3 que no et pots perdre

Alcarràs de Carla Simón acumula premis i reconeixements

Si t'agrada el cinema, queda't a casa els divendres a la nit. La programació habitual de TV3 reserva aquesta franja horària per a una gran pel·lícula que s'emet després del Telenotícies Vespre. El dia 1 de desembre, els catalans podran veure 'Alcarràs', una pel·lícula de Carla Simón que acumula multitud de premis . Va veure la llum el 2022 i ha aconseguit el Premi Gaudí a la millor direcció de producció i també l'Ós d'Or a la Berlinale.

La pel·lícula narra la vida d'uns agricultors d'Alcarràs (Lleida) que es dediquen a la recollida de fruita, especialment, préssecs. Tot comença quan tres nens juguen dins un cotxe abandonat a un camp. S'imaginen que són atacats per un invasor alienígena i s'han de defensar del mal. El joc s'acaba ràpidament amb els crits dels pares, que demanen als nens que deixin de jugar-hi. Les famílies que viuen del camp veuran com les terres són arrasades per poder construir unes plantes de plaques solars. No hi haurà cap invasió alienígena, però sí que els espera un futur trist i desesperant.

La pel·lícula es caracteritza perquè la majoria dels seus personatges no són actors ni es dediquen al món de la interpretació. Són joves del poble que es dediquen a l'agricultura. D'aquesta manera, la directora Carla Simón ha volgut donar més realisme i més espontaneïtat a la pel·lícula. I, sens dubte, ho ha aconseguit.

Programació habitual de TV3

La pel·lícula començarà a les 22h de la nit, després de l'informatiu presentat per Toni Cruanyes. Els espectadors habituals de la Televisió de Catalunya saben que la televisió pública autonòmica té una programació cíclica, emetent sempre els mateixos programes de dilluns a divendres. En aquest sentit, els dilluns s'emet 'Això és Suècia', els dimarts 'Sense Ficció, els dimecres 'Joc de Cartes', els dijous 'Polònia' i els divendres 'La gran pel·lícula'.