Muntatge amb una imatge del personatge de Mari Carmen de 'Com si fos ahir'. A l'esquerra dins de cercles respectius, Jaume Borja i Teresa Urroz

Teresa Urroz, Mari Carmen a 'Com si fos ahir': Diu el que tots pensem sobre l'Ainhoa

L'actriu ha estat entrevistada al programa #safareigCSFA

No és un dels personatges principals però 'Com si fos ahir' no seria el mateix sense. Estem parlant de lam Mari Carmen, interpretada per l'actriu Teresa Urroz. És la mare de la Noe. La Mari Carmen és una dona ja en edat de jubilació, però encara molt activa. N'és una prova que va deixar la jubilació enrere per posar-se a treballar com a cuinera a 'La Iaia', el bar-restaurant de la Marta.

Actualment està jugant un paper important a la sèrie aconsellant la Noe perquè deixi l'Aitor, el seu amant. De fet l'escena en què descobreix la seva filla sent infidel al Miquel ja s'ha fet viral a les xarxes socials. Com ella mateix diu és “muy echá palante” i no va dubtar a anar a parlar amb l'Aitor per demanar-li també que trenqués la relació perquè la seva filla no tingués problemes en el seu matrimoni i en la seva família.

Les primeres temporades estava casada amb el Paco, qui va morir després d'una malaltia. Precisament el Paco, que va ser interpretat per l'actor Oriol Genís, ha estat el protagonista de la primera part de l'entrevista que Jaume Borja, director i presentador de l'espai #safareigCFSA, ha realitzat a Teresa Urroz. Cada dues setmanes hi ha una entrevista de mitja hora aproximadament a un dels actors i actrius de la sèrie. En un ambient distès i alegre, els actors compten alguns secrets de la sèrie i si hi ha sort – la majoria de vegades – fan spoilers.

La Teresa i l'Oriol han recordat el seu passat com a matrimoni a la ficció i no han faltat les bromes sobre el currículum sentimental de la Mari Carmen una vegada va morir el Paco. “Su Paco”, com li agrada dir al personatge.

Esteve Rovira, director de 'Com si fos ahir', també dóna una sorpresa a la Teresa

No ha estat l'única sorpresa, ja que minuts més tard ha entrat en directe Esteve Rovira, director de la sèrie. Ha parlat sobre la importància del personatge, molt diferent de la resta de l'elenc i que ha servit perquè persones que habitualment no parlen català, com li passa a la Mari Carmen, també s'enganxin a la sèrie.

Ja centrats en la sèrie en si, Jaume Borja ha preguntat a Teresa Urroz sobre una de les trames del moment de 'Com si fos ahir': l'embolic entre la Noe i l'Aitor. La Teresa s'ha mostrat comprensiva amb el personatge de la Noe encara que també entén l'actitud de la Mari Carmen, per una banda cobrint la seva filla però de l'altra parlant clar perquè la relació no vagi més.

Teresa Urroz dóna una primícia a #safareigCSFA amb Jaume Borja

El primer spoiler ha arribat cap al final de l'entrevista quan l'actriu ha insinuat que aviat podria aparèixer el seu pis a la sèrie. Recordem que comparteix pis amb el Toni Petit, company de feina. Considera que estaria bé que hi hagués més trames entre ells per reflectir la convivència i amistat entre dues persones que es porten 40 anys de diferència.

Un altre moment estrella de les entrevistes a #safareigCSFA és quan es demana l'opinió als actors i actrius sobre altres trames. Tot i que la Teresa ha assegurat que li encanta la parella Salva-Eva també assegura que li agradaria que tornés amb la Marta, la cap de la Mari Carmen a 'La iaia'. Sobre l'Ainhoa ​​ha dit el que molts dels fans de la sèrie pensen, nosaltres inclosos, i és que la nòvia del Litus té un costat fosc que acabarà resultant perillós. Això sí, ha lloat el gran treball de l'actriu que la interpreta, Gemma Brió.

L'entrevista a Teresa Urroz ha donat per molt i els fans de la sèrie han pogut gaudir d'una bona estona a #safareigCSFA. A la següent publicació la podeu veure sencera:

Més de 35 anys a la professió

La trajectòria professional de la Teresa va començar el 1989 amb la creació de la companyia de cabaret còmic Solubles Teresa, marcant l'inici d'una prolífica carrera al teatre i la televisió.

Al llarg dels anys, Urroz ha protagonitzat sis obres al Teatre Nacional de Catalunya, a més de presentacions a altres prestigiosos teatres de Barcelona i Madrid com la Sala Beckett i el Tantarantana, treballant sota la direcció de figures reconegudes com Magda Puyo i George Lavaudant.

La seva versatilitat li ha permès actuar també a la televisió en sèries produïdes per Dagoll Dagom i la Cubana, i participar en emblemàtiques produccions de TV3 com ara "Ventdelplà" o "Com si fos ahir". A Ventdelplà interpretava la Carme, un personatge que encara que coincidís en nom amb la Mari Carmen, no s'hi assemblava gaire de caràcter. Al principi de la sèrie era la dona del ric empresari del poble, masclista i controlador. Ella no gosava plantar-li cara fins que finalment va obrir els ulls i se'n va divorciar.

teresa urroz videobook

També ha tingut aparicions en sèries de caràcter estatal com “Hospital Central”, “La que se avecina” o “Tierra de Lobos”.

Altres projectes darrere de les càmeres

A més del seu treball en teatre i televisió, Urroz ha contribuït significativament a l'àmbit del teatre social com a cofundadora del projecte Descabelladas i ha ocupat el càrrec de presidenta de "Projecte Vaca", una associació de creadores escèniques, entre 2003 i 2007.

Teresa Urroz també ha deixat la seva empremta al món del cinema i la literatura, participant en curtmetratges premiats com "Estar aquí" de Silvia González i telemovies com "Vidas Robadas" dirigida per Belén Macias. El seu talent com a escriptora i productora s'ha plasmat al documental "Ana María Moix, passió per la paraula", una coproducció amb TV3 que destaca pel seu enfocament a la vida i obra de la poeta i novel·lista Anna María Moix. De fet a la mateixa entrevista, Urroz ha afirmat que dirigirà una obra al TNC. Serà a partir del maig del 2025.