Muntatge amb una imatge de Ricard Ustrell durant el programa Col·lapse de TV3. A l'esquerra una imatge amb Jordi Basté durant una entrevista

Ricard Ustrell: Males notícies per a ell davant de Jordi Basté

RAC1 se segueix imposant davant de Catalunya Ràdio

L'audiència radiofònica catalana segueix tenint un líder indiscutible pel que fa a la franja matinal, i aquest no és cap altre que Jordi Basté, que segueix sent el més escoltat a través del seu programa El món a RAC1, l'espai diari de l'emissora del grup Godó.

Una consolidació com a número u de la ràdio a Catalunya, que automàticament provoca la derrota del seu màxim competidor: Ricard Ustrell i El matí de Catalunya Ràdio, l'altre gran espai diari, amb què fa temps que l'emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals està intentant regnar a la franja matinal, sense aconseguir derrotar el programa estrella de RAC1. De fet, RAC1 tanca la temporada fent la cinquena millor xifra d'audiència de la història. Cada dia escolten RAC1 942.000 oients segons les dades de la segona onada de l'Estudi General de Mitjans que s'acaben de conèixer. A més, obté el millor share des del 2021, amb un 41,7%. RAC1 tanca, per tant, la quinzena temporada consecutiva com a ràdio líder a Catalunya i es consolida, a més, com a quarta emissora més escoltada de tot l'estat.

El programa que presenta Jordi Basté ha obtingut la tercera millor dada de la història del programa, amb 755.000 oients. De 7 a 8 del matí marca un rècord històric, amb 340.000 oients. I de 8 a 9 del matí, l'hora de ràdio amb més audiència de Catalunya, l'escolten 408.000 oients, gairebé tants com tots els que té El matí de Catalunya Ràdio, que en són 411.000. Unes dades que deixen en evidència el lideratge de l'audiència i que, òbviament, no satisfan ni a Catalunya Ràdio, ni a Ricard Ustrell. El periodista de Sabadell que també presenta Col·lapse a TV3, ha deixat provisionalment El matí de Catalunya Ràdio per un motiu molt especial. El presentador del matinal radiofònic ha estat pare per segona vegada, tal com ha mostrat a través de les xarxes socials.

El meteòric ascens de Jordi Basté

Amb anterioritat a la seva consolidació a RAC1, Jordi Basté va estar vint-i-dos anys a Catalunya Ràdio, on va col·laborar a les retransmissions de futbol de Joaquim M. Puyal i s'encarregava de les retransmissions de partits de bàsquet. També va presentar La jornada les tardes dels diumenges i el programa esportiu nocturn No ho diguis a ningú. El 2004 va fitxar per RAC1, on, a més de ser cap d'Esports, va presentar el programa esportiu nocturn Tu diràs. A principis del 2007 va substituir Xavier Bosch al magazín matinal El món a RAC1 i, actualment, els diumenges col·labora a La Vanguardia, on publica el seu dietari setmanal.

Basté ha guanyat diversos premis en reconeixement al seu treball a la ràdio, entre els quals destaquen un Protagonistes, un Ondas, un Òmnium de Comunicació i el premi Rey de España de Periodismo. Ha publicat "L'esport als matins de Catalunya Ràdio" (La Magrana, 1997), "El Barça del canvi. Una cronologia personal" (L'esfera dels llibres, 2007), "Crisi, mentides i grans oportunitats" (Columna, 2009), "En efectiu o amb targeta" (Columna, 2010), "Sapigueu que..." (Columna, 2011), i "Un home cau" (Rosa dels Vents, 2017) amb Marc Artigau.