Muntatge amb una imatge de Carme Pla del vostre compte d'Instagram. A la dreta una imatge amb un home intrigat

Què se n'ha fet de l'actriu Carme Pla de 'Jet lag' de TV3?

La inoblidable Sílvia de 'Jet Lag'

La recent entrevista que el periodista Ricard Ustrell, a través de Col·lapse , el programa que presenta cada dissabte a la nit a TV3, va fer les components de la companyia teatral T de Teatre, ha servit per recordar la trajectòria de les seves integrants.

Una d'elles és la Carme Pla, actriu catalana de 58 anys, integrant i cofundadora de la companyia de dones que un dia van decidir establir-se pel seu propi compte i dur a terme els seus espectacles, desafiant els estereotips amb què es troben moltes actrius i assolit l'objectiu del triomf. Obres de teatre i sèries de televisió, especialment Jet Lag, una divertida sitcom convertida en tota una fita dins de la història de la televisió pública catalana. Jet Lag estava protagonitzada per tres hostesses que vivien juntes a Barcelona. Dues d'elles, la Mariona i la Diana, revolucionaven la convivència.

Carme Pla interpretava el paper de Sílvia, l'hostessa més rondinaire, però alhora la més divertida i estimada dels teleespectadors de TV3. Per la Carme, l'èxit de Jet Lag és un punt d'inflexió a la cursa de les integrants de T de Teatre perquè “gràcies a això, hi ha molta gent que ens ve a veure el teatre. Per tant, és molt positiu. Va ser una època que vam gaudir molt. És una sèrie que ha aguantat bé el pas del temps”.

Reconeguda intèrpret escènica, és difícil oblidar les seves interpretacions en alguns muntatges teatrals catalans tan notoris com Què et passa, Marta?, Mal viatge, La filla del mar, No és tan fàcil, Hamlet i Tres dones i un llop, entre d'altres. Ara, juntament amb les seves companyes de T de Teatre, estrena La Mujer Fantasma, de Mariano Tenconi Blanco. Un espectacle protagonitzat per quatre mestres que porten una vida malencolica, però també molt intensa. Carme Pla descriu així el seu personatge en aquesta obra: "Jo encarno Nadia, la que ha vist els fantasmes. L'any anterior va tenir una mena de brot no se sap bé de què, llavors la directora li diu que no pot fer classes i la posa a muntar una obra teatral. Quan va al teatre de l'ajuntament, veu els fantasmes de les actrius”.

La trajectòria professional de Carme Pla està protagonitzada per les seves interpretacions als escenaris teatrals, però també per la seva participació en pel·lícules de Cesc Gay -cocreador de Jet Lag i marit d'Àgata Roca, una altra noia T de Teatre-, com és el cas d' En la ciutat (2003) i Ficció (2006). Per als teleespectadors de TV3 és una cara força familiar, ja que a més de Jet Lag, ha intervingut a Plats bruts, on interpretava el personatge de la Marina; i, encara que fugaçment, també a La sagrada família i Kubala, Moreno i Manchón.