Ricard Ustrell amb vestit negre, camisa blanca i corbata negra

Qui presentarà 'Els Matins de Catalunya Ràdio' a l'estiu?

El presentador habitual, Ricard Ustrell, farà vacances i ja es coneix el seu substitut

Ricard Ustrell és un tot terreny als mitjans de comunicació del nostre país. Actualment presenta 'Els Matins de Catalunya Ràdio' a la ràdio pública de Catalunya, però els dissabtes (gravat divendres) presenta el programa 'Col·lapse', a TV3. Anys enrere havia presentat 'Preguntes Freqüents' a la mateixa franja horària o 'Planta Baixa' a la televisió pública, abans del Telenotícies Vespre.

Les darreres setmanes s'ha parlat molt de qui serà el seu substitut a l'estiu. És habitual que durant l'època estival els presentadors estiguin de vacances i un substitut cobreixi, provisionalment, la vacant. Jordi Armenteras, Sergi Ambudio, Albert Sort o altres companys han substituït a l'estiu Jordi Basté, presentador d''El Món a Rac1' i ferm competidor d'Ustrell.

Ara hem sabut qui serà el substitut d'Ustrell a l'estiu. Serà el corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, Francesc Garriga. Així ho ha anunciat el mateix Garriga durant el programa 'La Tarda de Catalunya Ràdio'. El periodista prendrà el control i substituirà Marina Romero, que era qui fins ara se n'havia ocupat.

Francesc Garriga va néixer a Súria (Bages) el 1983. És corresponsal a Washington des de l'octubre del 2021. Prèviament havia dedicat bona part de la carrera al periodisme esportiu.

Últimes dades d'audiència

A finals d'abril es va publicar l'habitual EGM que recollia les audiències radiofòniques del nostre país. Rac1 continua sent líder indiscutible, però sembla que Ustrell retalla distància a Jordi Basté. RAC1 segueix líder amb 864.000 oients diaris, 9.000 més que a la primera onada del 2023, però en perd 83.000 respecte de l'EGM del novembre.

Catalunya Ràdio té 626.000 oients de mitjana, fet que suposa un increment de 95.000 oients en comparació de l'any passat i de 35.000 respecte de la tercera onada 2023.

Ricard Ustrell se'n va abans d'estiu: ha estat pare

El periodista va anunciar fa pocs dies que havia estat pare per segon cop. Es diu Joan i així ho va publicar al perfil d'Instagram. La substituta serà Marina Romero, fins a finals de juny, quan començarà Francesc Garriga.

Així mateix, Ustrell ha deixat els programes de Col·lapse gravats arran de la seva paternitat. En aquest cas, el periodista no ha designat un substitut, sinó que ha decidit enregistrar els capítols, que són quatre. Vol atribuir-se les bones dades d'audiència, millors que la temporada passada, concretament, una mitjana d'11,8% de share i 181.900 espectadors. Tot i això, són dades pitjors comparades amb la mitjana de TV3, és a dir, 14,9% durant maig.