Jordi Basté als estudis de RAC-1

El premi de cinema que ha guanyat Jordi Basté pel seu paper a 'Saben aquell'

El popular periodista va tenir un petit paper al biopic sobre els primers anys de la carrera de l'humorista Eugenio

Reunits la tarda del 10 de febrer del 2023, en un cèntric lloc de Barcelona, ​​els Catacric ha decidit atorgar els seus 34è anti-premis YoGa al pitjor de la producció cinematogràfica de l'any 2023.

En les deliberacions, el jurat, anònim i mutant, com cada any des de fa 34 hiverns, ha tingut en compte les apreciacions, comentaris i suggeriments dels lectors d'aquesta web i de diferents xarxes socials.

A l'apartat Premis Especials, un dels "afortunats" ha estat Jordi Basté. L'organització del certamen ha concedit el premi especial “Un dels nostres” YoGa “Pels pèls” a Jordi Basté per “Saben Aquell” de David Trueba. El periodista i locutor de RAC1 té un petit paper a la pel·lícula. Tot just participa durant uns segons fent una entrevista a l'humorista Eugenio, interpretat per David Verdaguer. No és l'únic “no-actor” que fa un cameo. Pedro Ruiz i Monica Randall, molt populars a finals dels 70, s'interpreten a si mateixos en un paper breu.

La pel·lícula narra els inicis d'Eugenio al món de l'espectacle després de conèixer Conchita, la seva primera dona. Una bonica història d'amor que va quedar truncada per la seva mort amb només 40 anys.

Saben Aquell | Tráiler Oficial

Què són els premis Yo-Ga?

Els Premis YoGa són una sèrie de guardons irònics atorgats anualment al pitjor cinema espanyol i estranger. Aquests premis són organitzats per Catacric, un col·lectiu de crítics de cinema a Catalunya, des del 1990. El nom dels premis és una paròdia dels Premis Goya, el principal reconeixement a la indústria cinematogràfica a Espanya.

Els YoGa es caracteritzen pels seus noms satírics per a cada categoria, com "Peor Pel·lícula" o "Peor Actor", i es lliuren a una varietat de categories tant en cinema espanyol com estranger. A més de les categories estàndard, sovint presenten premis especials per ressaltar elements particulars de la indústria cinematogràfica que consideren mereixedors de crítica aquell any.

Els guanyadors dels premis no reben un trofeu físic, però sí una menció que sol ser comentada als mitjans de comunicació i xarxes socials. Els YoGa són coneguts pel seu enfocament humorístic i crític, sovint reflectint una perspectiva alternativa i més crítica sobre les produccions cinematogràfiques comparat amb altres premis més tradicionals.

Els premis són decidits per un jurat anònim i mutable que té en compte les apreciacions, comentaris i suggeriments del públic a través de la web i de diferents xarxes socials.

Aquests premis són considerats l'equivalent espanyol als Razzie Awards, coneguts oficialment com els Golden Raspberry Awards, que també "celebren" el pitjor de la indústria cinematogràfica, però a nivell internacional

​.