Muntatge amb una imatge de Felip VI i Letizia Ortiz ia la dreta, dins d'un cercle, la periodista Pilar Eyre

Pilar Eyre deixa anar una bomba sobre el matrimoni Felipe-Letizia

La veterana periodista té un ampli coneixement sobre el que passa a Zarzuela

Pilar Eyre és una de les periodistes que més saben de la Família Reial. Tant ella com Jaime Peñafiel no només coneixen molts detalls de la dinastia que regna a Espanya des de fa 300 anys – encara que amb alguns breus parèntesis – sinó que també l'expliquen. El règim del 78 els té pànic.

No tenen cap problema a parlar llarg i estès de tots els temes i de fet són els dos únics que parlen de la relació entre Letizia Ortiz i Jaime del Burgo. Tenen clar que aquesta relació va existir encara que molts mitjans els han silenciat. De fet, el mateix Peñafiel es va queixar fa uns dies que mentre els mitjans estrangers el van contactar per parlar del tema, els espanyols no. Només ho han fet mitjans catalans. Fa uns dies Peñafiel va ser entrevistat per Ricard Ustrell i ara Pilar Eyre concedeix una entrevista a El Nacional.

Comença fort. "Hi ha un fenomen curiós: tots els missatges que donen suport a Letizia comencen amb la frase 'Jo no sóc monàrquic però...". És interessant veure qui dóna suport a qui. Espanya és clar que està preparada, al s.XXI les dues infantes estan divorciades, Letizia està divorciada del seu primer marit, Espanya entendria que els reis es divorciessin. Els monàrquics de tota la vida el que volen és que regni Leonor. Els agrada molt Leonor” , manifesta la barcelonina.

La periodista no té cap dubte sobre el fet que la relació ha existit. Una altra cosa és el motiu pel qual transcendeix ara: "Les motivacions de Del Burgo són fastiguejar el matrimoni real però això no impedeix que la seva informació sigui certa. T'ho diré d'una altra manera: ningú posa en dubte aquesta història. Ni els més acèrrims monàrquics".

"La idea que jo tenia de Letizia al meu cap no és la dona que es comporta com a Sofia. Quantes vegades l'hem anomenat la reina feminista. A Letizia un matrimoni només d'aparença, els paripés i tot això no li van. Fins a la majoria d'edat Leonor ella potser ha posat el seu matrimoni davant de tota la resta. A partir d'ara pot ser diferent" , sentencia Pilar Eyre. El divorci real cada cop més a prop.

L'àmplia trajectòria de Pilar Eyre l'avala

La periodista, escriptora i col·laboradora de televisió espanyola és coneguda principalment pel seu treball com a cronista de la vida social i la monarquia espanyola. La seva carrera s'ha caracteritzat per la publicació de diversos llibres i articles en què aborda la vida de figures públiques i membres de la Casa Reial Espanyola amb un estil sovint descrit com a proper al periodisme de recerca.

La seva trajectòria en el periodisme va començar a finals dels anys 70 i principis dels 80, escrivint per a diversos mitjans impresos. Des d'aleshores, Eyre s'ha forjat una reputació com una de les periodistes més destacades a la cobertura de la crònica social a Espanya. Ha col·laborat en revistes de gran tirada com "Hola!" i "Lecturas", on ha escrit sobre celebritats i la reialesa.

En l'àmbit de la televisió, Pilar Eyre ha participat com a col·laboradora i comentarista en programes que aborden l'actualitat de la premsa rosa i la vida de la família reial, com ara "Sálvame" i "El programa d'Ana Rosa", entre d'altres. La seva presència en aquests formats ha consolidat la seva posició com una veu autoritzada a l'àmbit de la informació social i de l'entreteniment.