Una bona alimentació és essencial per mantenir una vida saludable i equilibrada. La majoria d'aliments que consumim aporten nutrients que garanteixen el benestar físic i mental del cos. Una dieta sana amb productes de qualitat pot prevenir malalties com la diabetis, cardiopaties o, inclús, el càncer.
Un dels oficis que tenen un paper clau per aquesta acció humana són els cuiners, que mitjançant la seva creativitat poden crear plats molt nutritius. La seva feina garanteix a la població una bona alimentació. A més, poden esdevenir un dels principals impulsors per remarcar la importància de menjar bé.
Maria Nicolau, una de les cuineres catalanes més importants
Una de les cuineres amb més rellevància a les xarxes socials és Maria Nicolau. Ella mateixa es descriu com "una cuinera sense restaurant que viu a la muntanya i escriu llibres de cuina sense fotografies". La catalana ja atresora més de 33.000 seguidors a la seva xarxa social X.
En aquesta, la cuinera penja alguna de les seves col·laboracions als mitjans com 3Cat o ElPaís. A més, la seva passió per la bona cuina la condueix a mencionar-se sobre rellevants temes alimentaris de la societat catalana. És per això que s'ha convertit en una de les cuineres de referència del país.
L'última piulada de la catalana, un tomàquet que és un plaer
L'última piulada seva que ha cridat l'atenció és una en què ha adorat uns tomàquets. La publicació ha superat les 13.500 visualitzacions en menys de dos dies i ha acabat amb un comentari que genera nostàlgia als més grans. El text va acompanyat d'una imatge d'un tomàquet tallat amb sal, vinagre i una ceba tallada al damunt.
La catalana comença el missatge explicant la sensació que ha tingut obrint el tomàquet: "He obert el tomàquet i se m'ha escapat un petit gemec. Fa tota la pinta de ser el millor que ens menjarem aquest any. A sobre, hi ha una ceba vigatana que fa dues hores que reposa amb sal i vinagre, ben espremuda". Després de lloar-lo ha acabat amb una frase que ha enamorat als seus seguidors: "Tècnic, POSI'M ELS DOS ROMBOS".
El codi dels dos rombos
Per a qui no ho conegui els dos rombos van ser un codi de regulació pels programes de la televisió. Hi havia dos tipus de senyals, un rombo, que significava que no era apte per a menors de 14 o dos rombos, que era per a majors de 18. La cuinera juga amb les referències donant a entendre l'obscena que serà l'escena.
Maria Nicolau és una de les cuineres de referència del país català. Així ho demostra en cadascuna de les publicacions a les seves xarxes socials. A més, en aquesta última piulada ens explica que a part de cuinar bé, també és una bona coneixedora del món de la televisió.