Personatges Això no és Suècia

El nou èxit de 'Això no és Suècia'

La sèrie està protagonitzada per Aina Clotet i Marcel Borràs

'Això no és Suècia', codirigida per Mar Coll i Aina Clotet, inaugurarà la secció oficial de Cannes Series, que projectarà el 6 d'abril els dos primers capítols de la ficció. La sèrie, creada per Aina Clotet, Valentina Viso i Dani González a partir de la idea original d'Aina Clotet i Sergi Cameron, és una comèdia negra de vuit capítols que encapçala la pròpia Clotet amb Marcel Borràs. Posant la criança al centre, 'Això no és Suècia' explora la por i la recerca d'un ideal de maternitat i paternitat que pot portar una persona a veure el pitjor de si mateixa.

Les noves masculinitats, la recerca de la perfecció amb una mirada irònica i la necessitat de fer "tribu" però també de riure's d'un mateix van ser el motor del projecte, que va començar fa quatre anys de la mà de les empreses catalanes Nanouk Films i Funicular Films i la sueca Anagram, que compta amb la participació de 3Cat i RTVE -plataformes on es podrà veure la sèrie- i les televisions públiques STV (Suècia), YLE (Finlàndia) i NDR (Alemanya).

La sèrie va ser reconeguda com la millor ficció de televisió als prestigiosos premis Prix Europa 2023 que concedeix el Parlament Europeu. 'Això no és Suècia' ja va ser premiada per la seva originalitat al MIPCOM de Cannes.

Aina Clotet: "Aquesta sèrie és el primer projecte enorme que dirigeixo" - Planta baixa

Coneix els seus actors principals

Aina Clotet i Marcel Borràs són dos actors catalans que, al llarg dels anys, han sabut llaurar-se un nom a la indústria cinematogràfica i teatral espanyola gràcies al seu talent, versatilitat i dedicació. Tot i que cadascú té el seu propi camí i estil, tots dos comparteixen una passió per l'actuació que es reflecteix en les diferents interpretacions.

Aina Clotet, nascuda a Barcelona el 1982, prové d'una família amb una forta presència al món de l'art i la cultura. La seva entrada al món de l'actuació no va ser una sorpresa per als qui la coneixien, ja que des de ben jove va mostrar un interès i un talent natural per a l'actuació. Clotet ha treballat tant al cinema com a la televisió, però és al cinema on ha deixat una marca important.

La seva habilitat per donar vida a personatges complexos i la seva capacitat per transmetre emocions profundes sense necessitat de paraules l'han convertit en una actriu destacada al cinema espanyol. Pel·lícules com "Elisa K" i "Durante la tempesta" són només alguns exemples del seu treball en què la seva actuació ha estat aclamada tant per la crítica com pel públic.

D'altra banda, Marcel Borràs, nascut a Girona el 1989, també ha demostrat ser un actor de gran talent. A diferència de Clotet, Borràs ha explorat més profundament el món del teatre, tot i que també ha tingut papers significatius al cinema i la televisió. La seva formació teatral li ha atorgat una impressionant presència escènica i la capacitat d'adaptar-se a una àmplia gamma de personatges.

Borràs ha participat en nombroses produccions teatrals que han estat ben rebudes per la crítica, demostrant la seva versatilitat com a actor. Al cinema, ha participat en pel·lícules com "Tres metres sobre el cel" i "No et vull perdre mai", on ha aconseguit capturar l'atenció del públic amb el seu carisma i profunditat emocional.

Tot i els seus èxits, tant Clotet com Borràs han mantingut una actitud humil i treballadora. Han demostrat una dedicació indestructible al seu art, buscant sempre millorar i aprofundir en la comprensió de l'actuació . Aquest compromís amb l'excel·lència no només els ha guanyat el respecte dels seus col·legues, sinó que també ha assegurat el seu lloc com a actors destacats al panorama cultural espanyol.