Muntatge amb una imatge de barretes energètiques. A la dreta una imatge amb un xocolater elaborant una recepta

VÍDEO: El millor xocolater del món t'ensenya a fer barretes energètiques casolanes

Les grans possibilitats d´una elaboració casolana

Als seus 28 anys, el català Lluc Crusellas ja és tota una institució al món de la pastisseria internacional. El 2022 va rebre el títol de millor mestre xocolater del món en el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters, celebrat a París.

Lluc Crusellas ha deixat immortalitzada la seva tècnica i els seus consells mitjançant llibres indispensables pels amants de la xocolata i les postres: "Reserva't per a les postres", "Pastry Revolution" i "Xocolata. Postres d'autor al teu abast", que es poden adquirir a través del web oficial. El prestigi d'aquest jove pastisser de Santa Eulàlia de Riuprimer l'ha convertit en una sol·licitada presència televisiva. Durant la seva intervenció al programa Tot es mou, que presenta Helena Garcia Melero a TV3, Crusellas ha compartit el secret per fer barretes energètiques des de casa. Cosa que ha sorprès la mateixa presentadora del programa: "No pensava que una barreta energètica te la poguessis fer a casa!".

Pel reconegut pastisser català resulta molt més fàcil del que ens podem imaginar en una primera instància. En la seva intervenció ha demostrat com podem elaborar les nostres barretes energètiques de fruits secs i mel d'una banda, i d'altres amb els mateixos ingredients però amb l'afegit especial de la xocolata. Una elaboració els ingredients de la qual consten de 300g de mel, 250g d'avellana, 40g de civada, 35g de pipes de gira-sol, 30g de sèsam, 60g de bocins de cacau, 40g de granit d'ametlla i xocolata negra amb llet. Crusellas adverteix que “la mel ho lliga tot, però hi ha elements com el sèsam i les pipes de gira-sol que li donen aquest toc més juganer i un punt més de sabor”.

Una saborosa aposta per la salut

Les barres energètiques són barretes de suplement elaborades amb ingredients altament nutritius, com els que ha utilitzat Lluc Crusellas en la seva demostració: civada, ametlles, cacauets, cereals i diversos fruits secs. Aquestes barretes contenen fibra, proteïnes i hidrats de carboni, per la qual cosa sovint s'anuncien com a productes alimentaris funcionals. Normalment es consumeixen per satisfer les necessitats immediates d'energia i nutrients de l'organisme i com a menjar després de l'entrenament.

Es tracta d'un dels productes més sol·licitats per tots aquells que practiquen fitness, per l'habilitat de satisfer les necessitats energètiques després del sacrifici d'una sessió al gimnàs. El mercat de barres energètiques va créixer substancialment durant el 2023. Les previsions indiquen que el mercat creixerà a una taxa composta de creixement anual (CAGR) del 4,80% durant el període comprès entre 2024 i 2032. Les barretes que inclouen xocolata són les que estan augmentant el nombre de consumidors i les més populars, a més de suposar una gran alternativa molt més saludable amb relació a les xocolates més convencionals.