Muntatge amb una imatge de Maria Branyas. A l'esquerra una emoticona amb la imatge d'un gos

Maria Branyas, 117 anys: El retrobament amb la gosseta que pensava que no veuria més

Un nou i emotiu capítol a l'esdevenir de Maria Branyas

El cas de Maria Branyas continua acaparant l'admiració social mundial. A més de ser actualment la dona més longeva del món, amb els seus 117 anys, Branyas segueix escrivint capítols tan sorprenents com emotius.

A través del compte de X (Twitter) que gestionen alguns dels seus familiars sota el nom de "Super Àvia Catalana", s'acaba de conèixer una història preciosa i carregada d'emotivitat. Es tracta del retrobament de Maria Branyas amb Fada, una preciosa gosseta Collie de cabells llargs, de qui Maria s'havia acomiadat el mes d'agost passat, convençuda que ja no es tornarien a veure. La Fada seria mare i la Maria pensava que, a hores d'ara, ja no seguiria entre nosaltres.

Una imatge de Maria Branyas del seu compte oficial a Twitter i al costat de la gossa Fada
Maria Branyas al costat de la gossa Fada | @MariaBranyas112

Però res més lluny de la realitat, la Maria i la Fada s'han tornat a trobar. Un fet meravellós que la família s'ha encarregat d'immortalitzar. Al costat de dues belles fotografies, la publicació resa el text següent: " El passat mes d'agost em vaig acomiadar de Fada, pensant que ja no la veuria més. Ella havia de ser mare i jo pensava que no viuria tants mesos. Però aquí estem una altra estona juntes. És reconfortant acariciar els cabells amb els meus dits torts i gastats".

El post segueix amb un fil molt interessant: “Com tots els gossos, no pensa en el passat no està preocupada pel futur. Viu el moment, aquí i ara. I això em relaxa, em calma el cos i la ment. Els seus fills ja són a les seves noves llars, per oferir moltes situacions divertides i valors com l'amor, l'amistat i la fidelitat”. Unes meravelloses reflexions que posen de manifest l'enorme valor de les relacions entre humans i canins. Una amistat que no entén ni d'edats, ni de condicions de cap mena, simplement s'estableix un enllaç que genera una entesa sense condicions.

Una vida de pel·lícula

De pare navarrès i mare catalana, la Maria va néixer el 4 de març del 1907, a San Francisco, Califòrnia (EUA), on la seva família s'havia mudat només un any abans. En temps de la Primera Guerra Mundial, cap al 1915, la família va decidir tornar a la seva terra de residència, a Catalunya. Tot i això, durant el viatge, el pare de Maria moriria de tuberculosi, instal·lant-se a Barcelona amb la seva mare. Maria es va casar amb un metge anomenat Joan Moret, amb qui una important descendència de tres fills, onze néts i tretze besnéts.

Des dels 92 anys, Maria Branyas viu a una residència situada a la localitat d'Olot, mentre recorda els nombrosos capítols d'una vida molt llarga, la més extensa que qualsevol altre ésser humà viu. La Maria ja es troba entre les persones que més anys han viscut al llarg de la història. Per davant seu, cada vegada apareixen menys persones, dins d'un increïble pòdium que segueix encapçalant Jeanne Calment, que va viure 122 anys i 164 dies. Actualment, Maria ocupa el desè primer lloc.