Muntatge amb una imatge de Rosa Peral traient la llengua. A la dreta, dins un cercle, Juliana Canet

Juliana Canet la fa grossa amb una informació falsa sobre Rosa Peral: Vídeo esborrat

Catalunya Radio fica la pota i acaba esborrant un vídeo molt comprometedor que ja s'havia fet viral. L'advocada de Peral també es pronuncia

La notícia s'ha escampat a xarxes socials durant el dia d'avui. Però era falsa. Juliana Canet anunciava aquest migdia, en directe, al programa 'Que no surti d'aquí' de Catalunya Ràdio que Rosa Peral està embarassada. Peral es troba actualment a la presó per assassinar la seva parella. Va ser condemnada a 25 anys de privació de llibertat. Segons Juliana Canet, les fonts eren fiables encara que molta gent desconfiava.

Es tracta d'un rumor que fa mesos que circula de boca a boca, però no hi havia confirmació oficial. Es podria pensar que difícilment la notícia s'hauria donat en una ràdio pública si no hagués passat diversos filtres i les fonts no fossin fiables. Res més lluny de la realitat. Hores després el vídeo havia estat esborrat del Tiktok de Catalunya Ràdio i del programa 'Que no surti d'aquí'. Cosa que indica que la notícia és completament falsa i que Juliana Canet havia donat per vàlid el rumor.

Al moment de la redacció d'aquesta notícia ni la comunicadora ni Catalunya Ràdio han rectificat més enllà d'esborrar el vídeo. Tampoc s'han disculpat.

Parla l'advocada de Peral

Més tard, Nuria González, advocada de Peral ha escrit un tweet mostrant la seva indignació amb els mitjans que han donat la notícia com a certa.

Al vídeo, Canet i altres col·laboradors també especulaven de manera irònica sobre qui podria ser el pare. Uns comentaris desafortunats que, sens dubte, podrien portar Rosa Peral a emprendre accions legals.

La notícia falsa del presumpte embaràs de Rosa Peral ha generat un ampli enrenou en xarxes. Qualsevol informació, per petita que sigui – i aquesta és de les grosses – és àmpliament comentada pels fans de la sèrie Crims. La figura de Rosa Peral, ja de per si molt mediàtica, va cobrar més rellevància quan el mes de setembre passat es va estrenar 'El Cuerpo en Llamas'.

La sèrie de 8 capítols es pot veure a Netflix, i tracta sobre l'assassinat de Pedro Rodríguez i tot el que va passar després. Paral·lelament es va estrenar el documental 'Las cintas de Rosa Peral'. Allà, l'exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, va explicar la seva versió dels fets.

EL CUERPO EN LLAMAS | Tráiler oficial | Netflix

No és la primera polèmica de Juliana Canet

Juliana Canet, coneguda pel seu treball com a influencer i presentadora a Catalunya Ràdio, es va veure relacionada en una polèmica a causa d'un vídeo publicat a TikTok. En aquest vídeo, que més tard va ser eliminat però republicat per Ibai Llanos a Twitter, Canet i el seu company Roger Carandell discutien sobre famosos amb "energia de menjar cony", i esmentaven Ibai Llanos com un. Canet va fer comentaris sobre Llanos, referint-se a ell com un "friqui" i "nen rata", suggerint que persones amb el seu físic s'han d'esforçar més en certs aspectes de la vida, inclòs el sexe.

Després de la viralització del vídeo i la recepció de crítiques, Canet va demanar disculpes a través del compte de Twitter, aclarint que el vídeo va ser malinterpretat i defensant que no tenia la intenció d'ofendre ningú amb els seus comentaris. Va explicar que la seva intenció era fer una broma utilitzant estereotips, però va reconèixer que no havia considerat que les seves paraules podrien ser profundament feridores per a algunes persones.