Un home gran amb vestit i corbata vermella aixeca les mans, amb una imatge circular d?una ciutat moderna amb gratacels i un cos d?aigua al cantó superior esquerre.

La jugada de Joan Carles I perquè les filles cobrin l'herència: Les xarxes cremen

El Rei Emèrit ha tornat a ser el centre de les crítiques per aquestes darreres informacions

Des de la seva abdicació el 2014, el Rei Emèrit d'Espanya, Joan Carles I, ha mantingut una relació cada cop més estreta amb Abu Dhabi, l'emirat més ric de la Unió dels Emirats Àrabs. Aquesta connexió ha generat interès i especulacions al voltant dels motius que van portar l'exmonarca a triar aquest destí per retirar-lo. La relació entre l'Emèrit i l'Abu Dhabi no és només circumstancial, sinó que està marcada per una llarga història d'enllaços diplomàtics i personals, a més d'interessos econòmics.

Dos homes vestits amb uniformes militars formals es miren davant d'un tapís detallat, mentre un tercer home amb uniforme blanc es troba darrere seu.
Joan Carles I | ACN

La presència del pare del Rei Felip VI a Abu Dhabi es va fer especialment visible el 2020, quan, enmig de diverses investigacions judicials i una creixent pressió mediàtica, va decidir traslladar-se a aquesta ciutat. Es va informar que la decisió d'abandonar Espanya tenia com a objectiu reduir l'atenció sobre la Casa Reial, que es veia afectada per les acusacions de presumpta corrupció i el mal ús de fons públics als comptes del rei emèrit. El seu exili a Abu Dhabi, encara que temporal segons algunes fonts, s'ha estès fins avui.

Històricament, Joan Carles ha mantingut una relació propera amb les monarquies del Golf, especialment amb la família reial de la Unió dels Emirats Àrabs. Durant el seu regnat, va ser clau en la promoció de relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i els països del golf. Aquesta connexió es va enfortir mitjançant acords de cooperació econòmica i vendes d'armament, on Espanya va tenir un paper destacat.

Una nova polèmica de l'emèrit amb Abu Dhabi

El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, ha creat una fundació a Abu Dhabi amb les seves filles, les infantes Elena i Cristina, per donar a conèixer la seva figura i aprofitar la legislació dels Emirats Àrabs per centralitzar la seva fortuna fora de l'Estat, segons publica El Confidencial. El Rei Emèrit Joan Carles es troba en aquest país des del 2020, tot i que ha tornat a l'Estat ja diverses vegades després de pagar 4 milions a Hisenda.

Un home gran amb vestit i corbata vermella aixecant les dues mans en senyal de salutació, envoltat daltres persones que també aixequen les mans.
Joan Carles I | ACN

L'objectiu de l'exmonarca, segons el digital, és facilitar la transferència a les filles dels fons de què disposa a l'estranger una vegada mori. La fundació està presidida pel mateix Joan Carles i el patronat està conformat per les infantes, entre d'altres. El Rei Felip VI no hi té cap paper, segons el mitjà que ha donat la notícia.

Després d'aquestes informacions publicades aquest matí, les xarxes no han trigat a cremar, i diferents usuaris han mostrat el seu rebuig cap a l'emèrit. "Una de les vergonyes més grans de la història d'Espanya és sens dubte Juan Carlos I. Quin llegat deixa… la seva fortuna, que en realitat és la fortuna que li hem creat els espanyols".

"El raper Pablo Hasel fa 3 anys i 6 mesos que és a la presó. Mentrestant, el lladre Joan Carles I viu en una illa a Abu Dhabi i acaba de muntar una societat amb les seves filles per evadir impostos i deixar la seva fortuna robada en herència a les infantes", explicava el periodista Fonsi Loaiza.