Muntatge amb una imatge d'una escena de Jordi a 'Com si fos ahir'. A la dreta en els cercles respectius, la cara de Jordi Rico i la de Jaume Borja

[VÍDEO]: Jordi Rico, fou Quim a 'Com si fos ahir', dues sorpreses que no t'esperaves

L'actor va deixar la sèrie l'estiu passat, però continua sent recordat. Jaume Borja l'ha entrevistat a l'espai #safareigCSFA

El Quim, el personatge interpretat per Jordi Rico, era un dels personatges més estimats de 'Com si fos ahir'. Aquest estiu passat va deixar la sèrie. Ho va fer per voluntat pròpia, ja que volia començar altres projectes. No és gaire habitual que a la sèrie matin personatges –a diferència de la resta de sèries de sobretaula de TV3– així que van haver de buscar un final d'acord amb la seva personalitat . Va morir de la manera més absurda, en caure per unes escales després de deixar enrere la seva superstició. Va passar instants abans per sota una escala.

Casat amb la Cati –amb qui s'havia separat i havia tornat diverses vegades– el Quim era al principi de la sèrie un fals triomfador. Una mica fantasma i gastant més del que ingressava. Fins que va ser acomiadat i van començar els problemes econòmics greus. Amb el temps va aconseguir recuperar-se encara que mai va perdre dues característiques molt arrelades. D'una banda l'alegria i el bon humor. I de l'altre, la superstició.

Inicialment tenia un fill, el Marc. A poc a poc li han anat apareixent més. La Ginesta, la més petita. El Marcel, que va aparèixer al cap de molts anys. I la Virgínia, que ha aparegut una vegada el Quim ja ha mort.

L'espai #safareig CSFA, dirigit i presentat per Jaume Borja, entrevista cada dues setmanes un actor o actriu de la sèrie. Encara que Jordi Rico ja no aparegui a 'Com si fos ahir', és evident que el que diu és interessant per als fans de la sèrie. I així ha estat.

Què fa Jordi Rico actualment?

L'entrevista ha començat amb el Jordi explicant el seu projecte actual. L'obra de teatre 'El favor', al Teatre Goya. Marc Rodríguez, que també hi surt i interpreta el paper d'Agustí a 'Com si fos ahir' també ha tingut una breu aparició a l'espai.

Una de les sorpreses de l'entrevista ha arribat quan el Jaume ha preguntat al Jordi sobre un hipotètic retorn a la sèrie. L'actor ho ha descartat a curt termini però estaria encantat de participar al capítol final. Sens dubte seria una aparició estel·lar i merescuda. En tot cas, no hi ha previst un final proper de la sèrie. Hi haurà vuitena temporada i malgrat que fa anys van córrer rumors d'una nova sèrie sembla que hi ha 'Com si fos ahir' per a estona. Esperarem pacients al retorn del Quim encara que sigui com una aparició a l'últim capítol.

L'altra gran sorpresa ha estat l'aparició de l'actriu Alexandra Pino. Interpreta la Virgínia a la sèrie, filla del Quim. Tots dos personatges no es coneixien. Els actors tampoc. Fins que Jaume Borja ho ha fet possible. Una mena de connexió amb el més enllà. Tots dos han destacat que s'assemblen i la realitat és que és així. Casualitat o encert dels responsables de càsting de la sèrie?

Podeu veure l'entrevista sencera a continuació: