Muntatge amb una imatge de Gori Masip al canal de YouTube. A la dreta una imatge amb Jorge Rey

Qui és Gori Masip? El Jorge Rey català

Una nova i sorprenent irrupció entre els meteoròlegs més joves

El programa Planta Baixa de TV3, que dirigeix Agnès Marquès, sembla haver descobert tota una estrella de la informació meteorològica. El seu nom és Gori Masip, i ja n'hi ha que el compara amb Jorge Rey , el jove més il·lustre de les previsions meteorològiques.

Gori Masip té 21 anys, viu a Sitges i des de ben petit que és un gran aficionat a la meteorologia. Actualment està estudiant geografia a la UB. Sol publicar informació fica reològica i climatològica a través del seu propi canal a YouTube: “El temps d'en Gori”, que, de mica en mica, va augmentant el nombre de subscriptors. També comparteix les seves previsions climatològiques a través del seu perfil a X (Twitter), on ja acumula més de 6.300 seguidors.

Gori Masip i el temporal de Setmana Santa

El 2 d'abril passat, el programa Planta Baixa l'entrevistava en relació amb el temporal marítim que durant aquests dies de Setmana Santa ha provocat desastres en diverses passejades marítimes. “La cosa està una mica complicada. Es barregen per una banda els efectes evidents del canvi climàtic, puja la temperatura global, per tant també puja la temperatura de l'aigua del mar, una aigua que tendeix a ocupar un volum més elevat i també puja el nivell del mar uns mil·límetres cada any… però a tot això, li hem de sumar la mà de l'home, és a dir, tradicionalment alguns temporals s'emportaven la sorra, d'altres la portaven, i el que passa amb la construcció de ports esportius, hem modificat completament aquesta dinàmica”.

Malgrat la seva joventut, Gori Masip es mostra molt lúcid i crític amb les seves reflexions; es percep un estudi exhaustiu en les seves anàlisis i una gran passió per tot allò que té a veure amb el món de la meteorologia. El seu germà va ser qui el va iniciar en aquesta especialitat i des d'aleshores no l'ha deixat d'estudiar, fins al punt que s'està convertint en un gran expert en la matèria. A més, Gori té do de paraula i transmet un gran carisma.

Jorge Rey encara és més jove que Gori Masip, però en les previsions i la forma d'analitzar els violents canvis meteorològics dels nostres dies, es detecten certes correspondències que podrien fer indicar que Masip podria ocupar el lloc de Jorge Rey en el seu equivalent per al territori català. No en va, durant la mateixa entrevista, Masip també ha reconegut que la seva il·lusió és acabar treballant en un mitjà de comunicació televisiu i es veu com “home del temps” de TV3.