Gessamí Caramés és una de les cares més visibles dins del món de la cuina catalana. Nascuda a l'Amettla de Mar, té el títol de pastissera, barista, escriptora i fins i tot presentadora de televisió, sent aquest últim el que la va catapultar a la fama. La catalana porta des de novembre de 2017 formant part de l'equip de 'Cuines' de TV3, on comparteix espai amb els altres cuiners Marc Ribas i Arnau Paris.
La seva arribada a la cadena de televisió pública catalana va ser més que curiosa, ja que durant la gravació d'un programa del 'Joc de cartes', va conèixer al Marc Ribas. Més tard, després de passar una sèrie de càstings, va acabar formant part de l'equip del 'Cuines'. A l'espai gastronòmic de TV3, la Gessamí ens porta setmanalment receptes que ens farán la 'boca aigua', amb noves postres i els millors pastissos i dolços que podem arribar a imaginar.
Ahir mateix, es va estrenar un nou capítol de la Gessamí, explicant-nos com fer un batut de figues i xirivia, una combinació que de primeres sembla extranya peró és deliciosa. Fa poc també ens va portar un brioixi salat, un pa fet amb massa enriquida amb aquest toc de contrast. A més, té plats estrella com la truita cremosa de Betanzos o unes verdures guisades ideals.
No obstant, la catalana no només destaca per la seva capacitat per cuinar, sinó també per escriure. El 10 de març va publicar, 'Meleta de romer', el seu primer llibre sobre postres i receptes essencials del món de la pastisseria. Ara, després d'haver set pregonera de la festa major del seu poble natal, ha tornat a la seva terra per una nova festivitat.
Protagonista a la Diada
Encara que oficialment la Diada de l'11 de setembre es celebra demà, durant avui i el dia d'ahir ja s'han començat a celebrar diferents actes institucionals a Catalunya. I no només al territori català, ja que a diferents delegacions d'altres paísos com el Marroc, Japó, Canadà o Estats Units ja s'han celebrat actes en celebració a aquesta festivitat.
On també s'han avançat a aquesta celebració ha set a les Terres de l'Ebre, la casa de la Gessamí Caramés. La cuinera i presentadora catalana és una de les cares més visibles d'aquest territori, i per això han volgut que sigui la conferenciant de l'acte institucional de la Diada a l'Ebre.
L'acte va tenir lloc el dia d'ahir a les 19:00 hores, a la plaça dels Dolors de Tortosa. Es va celebrar una conferència que va anar al càrrec de la mateixa Gessamí, amb el títol de 'Vaig marxar del poble amb lo poble'. En aquest, es va posar èmfasis de com les persones arrelades a aquesta terra mai perden l'essència de la mateixa.