Home baixant unes escales amb una imatge de gambetes en un cercle vermell superposada.

Les gambes que entusiasmen Marc Ribas decideixen el vencedor de 'Joc de Cartes Estiu'

Primer programa de la nova temporada amb un nivell força elevat

Ha tornat 'Joc de cartes'. I més concretament 'Joc de cartes estiu'. El programa presentat per Marc Ribas va buscar ahir, 31 de juliol, el millor restaurant amb sabor de mar del Maresme. Tres restaurants van ser els candidats. El primer que van visitar va ser l'Espigó de Canet de Mar. El restaurant compta amb Sergi Capdepadrós com a assessor gastronòmic i cap de cuina i Alina Xapellí com a cap de sala.

Hi va haver algunes crítiques al menjar però no gaire dures. Les braves de segon també van provocar certa polèmica. No és habitual demanar-les de segon, però la idea de la Mati, que va ser qui les va demanar, va ser intentar saber si eren braves casolanes o congelades. Eren casolanes però van considerar que hi havia poca sal i que tenien molt de gust a tomàquet. Després es va descobrir que qui feia bones braves era el propietari anterior de l'Espigó.

Dona de cabell arrissat i fosc amb expressió seriosa en un entorn amb llums difuses.
Alina | TV3

Els rivals van considerar que era una cuina bàsica, comercial i amb poca identitat. Guingueta però de categoria, ho van arribar a qualificar. Les crítiques a la cuina també van perjudicar la puntuació de l'Espigó. Un 4'5 de cuina va provocar que la nota final fos de només un 6, una nota relativament baixa a 'Joc de Cartes'.

El Bocamar, la cuina més ben equipada

El Bocamar de Premià de Mar, amb l'Oriol i l'Olga al capdavant va ser el següent restaurant a visitar. Està especialitzat en arrossos, brasa i peix, cosa que no falla en un restaurant de platja. L'espai va ser molt criticat per estar mal distribuït. La cosa va començar malament. La cuina, en canvi, va agradar més gràcies a la maquinària de darrera generació.

Dues persones caminant per un carrer al costat d´un edifici amb una porta de fusta i una finestra amb reixes.
Els concursants del Bocamar | TV3

El menjar va agradar molt, bon producte i més elaborat que al primer dels restaurants visitats. Hi va haver una pega, això sí. L'Anna i la Mati van considerar que les gambes estaven poc fetes i van demanar que es fessin més. El preu no va ser especialment car tenint en compte el que van menjar el Marc i la resta de concursants. Notes força equilibrades que van acabar amb una nota final de 6'5.

El Timonel, de menys a més

Finalment, El Timonel de Masnou amb la Mati i l'Anna - mare i filla - al capdavant ofereix cuina mediterrània. Peix i marisc fresc i cuina de temporada. Els rivals van criticar tant l'espai com la cuina per antics. L'Oriol fins i tot va posar paper film en un aliment. No va agradar als altres concursants. Es va considerar que anava de sobrat. Es notava molta tensió entre el Carles i el Sergi.

Dues dones assegudes una al costat de l'altra, una amb cabell arrissat i ulleres i l'altra amb cabell laci i un collaret gran, en un ambient fosc amb llums de fons.
Mati i Anna, del Timoner | TV3

El menjar va estar ben considerat encara que no va rebre tants elogis com el del Bocamar. Les croquetes van ser el producte més criticat, se n'esperava més. Els segons plats van agradar més. Gràcies a un 8 del servei i a un 7'5 del servei, el Timonel acabava amb un 6'5.

La decisió final

El primer programa de la temporada no va estar exempt d'algunes batusses. El més 'conflictiu' va ser l'Oriol, del Bocamar. Inicialment va dir que al seu dia va anar a dinar al Timonel i no li va agradar. També va tenir un petit enfrontament amb l'Alina per la sal de les gambes. Hi va haver més tensió amb el Sergi, de l'Espigó, amb acusacions creuades durant el concurs en si i mentre tots els rivals estaven asseguts en una taula coneixent les notes que havien rebut.

Amb les notes inicials era evident que Marc Ribas desfaria l'empat. I ho va fer de manera contundent. Un 9'2 per al Bocamar, molt per sobre del 7'4 que va donar al Timonel i el 6'8 de l'Espigó. Amb això el Bocamar es posava al capdavant. Rematava la victòria amb el mig punt del plat estrella: les gambes a la brasa. Una victòria merescuda.

Un plat de gambetes cuites servides en un plat blanc.
Les gambes del restaurant Bocamar | TV3

El debat a les xarxes socials també ha estat intens encara que molts consideren que el Bocamar ha estat el just guanyador malgrat que també han criticat certa prepotència de l'Oriol.

No ha estat l'únic concursant criticat per la seva actitud.

La propera setmana coneixerem el millor restaurant de km0 de les muntanyes de Prades.

Marc Ribas segueix triomfant

Amb una formació sòlida a la cuina, Ribas ha sabut combinar la seva passió per la gastronomia amb la seva habilitat per a la comunicació, convertint-se en una figura molt estimada a Catalunya. Tot i que, com tothom, té detractors, la valoració general i els programes per part del públic és positiva.

'Joc de cartes'

Un dels programes més populars que ha presentat Marc Ribas és “Joc de cartes”. Aquest concurs gastronòmic, que es va començar a emetre a l'abril del 2017, enfronta quatre restaurants –ara en són tres– d'una mateixa zona que competeixen per ser considerats el millor establiment en diferents categories com decoració, cuina, menú, servei i relació qualitat-preu . El programa ha estat un gran èxit, atraient una àmplia audiència i aconseguint alts índexs d'audiència.

'Joc de cartes estiu'

A més del programa regular, TV3 produeix una versió estiuenca anomenada "Joc de cartes estiu". Aquesta versió s'enfoca a restaurants de zones costaneres i turístiques, oferint una visió refrescant i estacional de la gastronomia catalana. L'edició estival segueix un format similar a l'original, però amb un enfocament a locals amb vistes al mar i un ambient més relaxat i de vacances.

Muntatge amb una imatge de Marc Ribas a primer terme. De fons la ciutat de Barcelona
Marc Ribas amb Barcelona de fons | TV3, XCatalunya

El programa ha mantingut la seva popularitat al llarg de les temporades i ha introduït diverses novetats per mantenir l'interès del públic. Per exemple, la temporada passada - no d'estiu, sinó la 'normal'- Marc Ribas va introduir la categoria de "plat estrella", on selecciona el millor plat de tots els restaurants participants, atorgant mig punt addicional a la puntuació final de l'establiment guanyador. Aquesta novetat s'ha implementat també per primera vegada al 'Joc de Cartes estiu'.

L'últim programa de Ribas ha estat 'Cuina com puguis', una mena de Masterchef però més informal. Diversos concursants com Tomàs Molina o Miki Núñez han estat alguns dels famosos que han lluitat per la victòria.