Muntatge amb una imatge d'Alexia Putellas a un vehicle. A l'esquerra una imatge amb unes ulleres de sol a una platja

La foto més buscada d'Alexia Putellas durant les vacances

Un viatge de plaer i treball

Gairebé un mes després d'aixecar la tercera Champions de la secció de futbol femení del FC Barcelona, la seva capitana Alexia Putellas és a Colòmbia, on gaudeix d'unes vacances merescudes i divulga l'expansió de la seva fundació, "Eleven".

El projecte que encapçala la doble guanyadora de la Pilota d'Or i que fa referència directa al dorsal de la seva samarreta, va iniciar el camí a Mollet del Vallès -la localitat natal d'Alexia- amb un centenar de nenes i ara s'estén per Llatinoamèrica. Alexia es considera tan sols coordinadora d'un projecte que gira al voltant del futbol, la germandat i les dones, perquè per a la reconeguda futbolista catalana: “si vols anar ràpidament, vés sola. Però si vols arribar lluny, vés acompanyada”.

Impulsat per donar oportunitats a 300 nenes en situació de vulnerabilitat de tot el món mitjançant el futbol, aquest projecte pretén millorar la gestió emocional d'aquestes nenes i adolescents d'entre 6 i 18 anys i que, així, aprenguin valors que les acompanyin al llarg de la vida. "Soc un vehicle de tot això, però les protagonistes són aquestes nenes en una situació que, per sort, jo no he viscut gràcies a l'estabilitat del meu entorn", ha confessat la prestigiosa esportista.

El futbol femení a Colòmbia

L'inici del futbol femení a Colòmbia es remunta als primers intents d'organització a finals de la dècada de 1960. Tot i això, no va ser fins a la dècada de 1990 que es va formalitzar l'estructura i es van establir els fonaments per al desenvolupament de l'esport que a les cames de dones com Myriam Guerrero van aconseguir posar els primers fonaments del que avui coneixem com el futbol professional femení a Colòmbia.

El futbol femení a Colòmbia ha experimentat un extraordinari creixement al llarg de les dècades, forjant una història rica en èxits, desafiaments superats i un compromís infrangible. A mesura que la societat colombiana ha evolucionat, el futbol femení ha emergit com a vehicle poderós per a la inclusió, la igualtat i la inspiració de generacions senceres de dones apassionades per l'esport rei.

L'estada a Colòmbia d'Alexia Putellas coincideix amb la inauguració aquest 19 de juny d'una acadèmia per a noies futbolistes a Itagüí, Colòmbia. A finals d'any o principis del 2025, se n'obrirà una altra a Mèxic, i segons sembla existeix el compromís d'inaugurar-ne una altra, el 2026, a la República Dominicana. La capitana del Barça està acompanyada per la seva germana Alba, i la seva parella sentimental, Olga Ríos. La companya d'Alexia és una coneguda representant d'influencers i famosos, cosa que li ha valgut certa notorietat al món de l'espectacle. Totes dues estan aprofitant la seva estada a Colòmbia per gaudir de les platges i paisatges privilegiats.