Muntatge amb una imatge d'Agnès Marquès durant la presentació del programa "Planta Baixa". A l'esquerra una imatge amb una dona admirant-la

La decisió d'Agnès Marquès després de la fi de 'Planta Baixa'

Sorprenent determinació de la periodista catalana

Després de dues temporades consecutives conduint Planta Baixa a les tardes de TV3 i tal com ja és sabut des de fa unes setmanes, Agnès Marquès s'ha acomiadat definitivament dels teleespectadors catalans coincidint amb la fi del programa, que serà substituït per un espai que presentarà Xavier Grasset.

La periodista catalana de 45 anys acaba de publicar un article a El Periódico a través del qual ha compartit les seves impressions sobre una etapa que s'acaba, i ha exposat els seus plans més immediats, protagonitzats per un capítol imminent que ha deixat una mica sorpreses moltes persones. Agnès ha decidit viatjar fins a un poblet francès, sent el més significatiu del cas, que ha optat per fer-ho en solitari, per desconnectar, però també per pensar i per dedicar-s'hi temps; fins i tot disposada a avorrir-se i amb temps per dedicar a una de les seves grans passions, l'escriptura, Agnès Marquès ha pres la decisió d'allunyar-se momentàniament del seu cercle més proper, per tornar renovada i amb més força.

Legítima decisió després del comiatde TV3

El seu comiat de TV3 ha culminat amb aquestes paraules: "Tot passa a la vida. Però algunes coses, sobretot les importants, queden. Gràcies a tots, i sempre al cor. Fins a la vista". Al seu article de reflexions compartides, ha detallat la seva decisió de viatjar "a un poble francès; no descarto avorrir-me com una ostra, és més que probable que em passi... A la maleta, llibres, llista de possibles activitats, la raqueta de tennis i l'ordinador per escriure i ordenar algunes idees”.

Periodista llicenciada per la Universitat Ramon Llull, va començar treballant en diferents emissores de ràdio fins que el 2004 va fer el salt a la televisió. Després de tretze anys treballant a Televisió de Catalunya, durant els quals va presentar el Telenotícies cap de setmana i va dirigir i presentar el programa La gent normal, va tornar a la ràdio per dirigir el programa radiofònic nocturn de RAC1 No ho sé. És professora de Periodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Entre els premis i reconeixements rebuts destaca el premi del Consell de Benestar Social als Mitjans de Comunicació a la categoria de Televisió. El 2018 va publicar "Els guapos són els raros", un llibre il·lustrat que recull els testimonis del programa televisiu La gent normal. Va debutar com a novel·lista amb "Ningú sap que soc aquí" -de la qual s'acaba de publicar l'edició de butxaca-. Ara el l'únic que sabem és que romandrà un període de temps en un poblet francès. Tota la sort del món, Agnès!