Marc Ribas assegut en un cotxe

La crítica d'un tuitaire a Cuines de Marc Ribas: Mercadona també rep

El Cuines de TV3 s'emet cada tarda després de la previsió meteorològica i abans de la telenovel·la 'Com si Fos Ahir'

La programació de TV3 acostuma a variar molt poc. Els espectadors de la televisió pública de Catalunya estan acostumats a unes rutines i cap directiu no s'atreveix a canviar-les. Els productes nocturns són els que solen canviar amb més freqüència, però el dia de la setmana en què s'emeten roman sempre immòbil. De manera que els dilluns s'emet 'Jo Mai Mai', una sèrie inspirada en la cançó del cantautor català Joan Dausà, dimarts és el torn del 'Sense Ficció', dimecres li tocava fins ara a 'Joc de Cartes', el dijous 'Polònia, i divendres s'emet una pel·lícula.

Com dèiem, els dilluns han anat canviant, ja que en altres moments de la temporada s'ha emès 'El Foraster', de Quim Masferrer, o la sèrie 'Això no és Suècia', produïda per Aina Clotet. I parlant de 'Joc de Cartes', avui volem parlar del seu xef protagonista i presentador del programa, Marc Ribas que, alhora, també condueix el programa 'Cuines', que s'emet després del Telenotícies Migdia i abans de la novel·la ' Com si fos Ahir'.

Un dels patrocinadors del programa és Mercadona. L'empresa valenciana dedicada a l'alimentació és poc sensible amb la singularitat de Catalunya i, a més, etiqueta tots els seus productes en castellà malgrat pertànyer a una comunitat autònoma amb el mateix idioma que es parla a Catalunya. Aquest detall no ha passat inadvertit pels seguidors del programa, que n'han transmès el malestar a través de la xarxa social X.

L'usuari critica l'espanyolització de la televisió pública de Catalunya i atribueix aquest procés a aquests detalls. "Els diners mana i manipula" , afegeix en un altre tweet que s'ha fet viral a la xarxa social abans anomenada Twitter.

Marc Ribas és conegut per ser el presentador de l'espai Cuines, que s'emet cada tarda a TV3, però també per ser el jutge de 'Joc de Cartes', el programa en què participen quatre restauradors i competeixen entre ells per guanyar 5.000 euros . Els concursants valoren les categories d'espai, cuina, menjar, servei i preu.

Restaurant de Marc Ribas

A més de les seves aparicions a TV3, el xef és el cuiner i propietari de La Taverna del Ciri, situat a Terrassa, al carrer Antoni Torroella de la capital egarenca. A la carta es pot trobar menjar tradicional català amb un toc innovador, adaptat als nous temps. Dilluns, dimarts i dimecres està tancat. Dijous, divendres i dissabte obre migdia i nit i els diumenges només obre les portes durant el dinar.

Projecte fallit del xef

El xef català va obrir un restaurant d'hamburgueses a la ciutat de Girona, però recentment va tancar les portes quan va veure que no havia tingut l'èxit esperat. El projecte prometia, ja que estava ubicat al mateix local on abans hi havia el Museu del Vi. Ribas va argumentar que no podia assumir tota la feina i que preferia centrar-se en un projecte inicial de Terrassa.