Alba Farelo, més coneguda com a Bad Gyal, és una de les artistes més destacades del panorama musical actual a Espanya. Nascuda a Vilassar de Mar, Bad Gyal ha aconseguit ser un fenomen de masses amb el seu estil únic que barreja reguetó, dancehall, trap i altres gèneres urbans. La catalana va començar a guanyar notorietat el 2016, quan va llançar la seva versió de la cançó "Work" de Rihanna, titulada "Pai", la qual ràpidament es va viralitzar en xarxes socials i plataformes dedicades a la música.
Aquest primer èxit va ser la carta de presentació que li va fer guanyar-se un nom dins de l'escena musical, permetent signar el seu primer contracte discogràfic. El seu estil trencador, la seva imatge rebel i les seves lletres que aborden temes com l' empoderament femení, la llibertat sexual i la independència, l'han convertit en una icona per a una generació que busca trencar amb els esquemes preestablerts.
Al llarg de la seva carrera, Bad Gyal ha llançat diversos projectes, entre ells mixtapes com Slow Wine Mixtape (2016) i Worldwide Angel (2018), així com EPs i senzills que han aconseguit un impacte tant a Espanya com a estranger. La seva música, que sovint està cantada en una barreja de català, espanyol i anglès, reflecteix la identitat multicultural i el desig de connectar amb una audiència global. Cançons com "Febre", "Zorra", "Alocao" i "Blin Blin" han aconseguit milions de reproduccions en plataformes de streaming com Spotify o Youtube.
A més del seu talent musical, Bad Gyal és coneguda pel seu estil visual únic i atrevit. La seva estètica, influenciada per la moda de carrer i l'estil caribeny, és un component essencial de la seva identitat. Molts joves han seguit el seu estil, ja que hi veuen un referent cultural i estètic d'autenticitat. Bad Gyal ha treballat amb productors de renom com El Guincho, que també ha col·laborat amb Rosalía, i ha signat amb segells discogràfics internacionals, cosa que li ha permès portar la seva música a noves audiències a Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units.
Criticada pel seu cos
Bad Gyal ha mantingut sempre una postura ferma sobre la importància de la igualtat de gènere. Ha parlat en diverses ocasions sobre les dificultats que enfronten les dones a la indústria musical, especialment en gèneres dominats per homes, i com ha hagut de lluitar per ser presa de debò com a artista.
La cantant no té filtres, i diàriament ens mostra les seves rutines de gimnàs, mostrant el seu físic sense cap problema. Això ha estat motiu de crítiques per moltes persones amb molt de temps lliure i poca empatia. Com és normal, Bad Gyal està farta d'aquest tipus de comentaris que rep dia sí i dia també, i ha expressat com se sent a les xarxes socials.
"Són molts anys de la meva vida amb aquest tipus de missatges i la veritat és que no ho entenc... respecteu.", explicava la cantant. "Mira que sento que tinc la bellesa força normativa... però tot i així aquest tipus de missatges és constant, si us plau, respecteu, que una persona prefereixi en comptes de canviar un complex, treballar-se, intentar acceptar-se i triï un altre camí... “, exposava de manera magistral la catalana.
Aquest cop, el focus dels comentaris negatius ha estat el seu pit. Bad Gyal ha dit el següent en relació a això, "Òbviament, tinc complex del meu pit, perquè a la societat en què vivim és gairebé impossible no tenir-ho, no? Però, voleu ser partícips en general, amb els complexos de la gent, deixar que la gent triï, sigui lliure i deixar de ficar-vos amb les decisions de la gent.", explicava la cantant de manera sublim.
Bad Gyal ha mostrat una vegada més que no té pèls a la llengua, i que a més té el cap molt ben moblat. Amb aquest tipus de comentaris, pot ajudar molt totes aquelles persones que la prenen de referent i alhora també tenen complexos amb els seus cossos. Bravo per ella.