Muntatge amb una imatge d'una escena d'Eva a Com si fos Ahir. A la part esquerra inferior de la imatge, dins d'un cercle, el periodista Jaume Borja. A dalt, també dins d'un cercle, l'actriu Alicia González Laá

Alicia González Laá, Eva de 'Com si fos ahir': La pista sobre la relació amb el Salva

L'actriu ha estat entrevistada a l'espai '#safareigCSFA'

L'Eva és un dels personatges de 'Com si fos ahir' que està des de l'inici. Interpretada per l'actriu Alicia González Laá, forma part del grup original, els estudiants de l'Institut Reina Sibil·la que es van reunir després de molts anys per la mort del germà de l'Andreu. A partir d'aquí van reprendre la relació. Va ser l'inici de la sèrie. A l'Eva l'hem vist criar la seva filla, la Júlia i també ha estat sortint amb l'Andreu i amb el Litus. Actualment és soltera i és la directora del Gim Rabbit, el gimnàs del Marc.

L'Eva sempre s'ha preocupat molt perquè no hi hagi injustícies, encara que això de vegades li hagi pogut costar algun disgust. Sense anar més lluny va ser, amb la Marta, l'únic suport del Litus quan la Silvia el va acusar, per error, de violació. Actualment el seu nou cavall de batalla són paraules majors. Un dels productes de neteja del gimnàs conté un compost tòxic. Això va provocar que la Malena, que es dedica a tasques de neteja i el Marcel, qui ocasionalment també va estar en contacte amb el producte, es trobessin malament. Les conseqüències han estat greus. La Malena va tenir un avortament i continua trobant-se malament. El Marcel té problemes d'esterilitat.

El Marc no vol saber res del tema, però ella, pel seu compte, es va posar en contacte amb el Salva per portar a judici la multinacional. Inicialment l'advocat va declinar la proposta, però quan es va assabentar que l'Eva era una persona que no suporta les injustícies, igual que li passa a ell, va canviar d'opinió.

Ara com ara hem pogut veure com l'Eva va robar l'ordinador portàtil a un dels principals directius de la multinacional que fabrica el producte tòxic. La trama serà interessant i molts seguidors de la sèrie estan convençuts –i així ho expressen a les xarxes socials– que l'Eva i el Salva acabaran tenint alguna cosa.

Les sospites han estat pràcticament confirmades per la mateixa actriu en una entrevista. El periodista Jaume Borja presenta i dirigeix el programa '#safareigCSFA', on es parla de la sèrie i habitualment entrevista els actors i actrius de la sèrie. Aquesta setmana ha tocat el torn a Alicia González Laa i ha dit diverses coses interessants. L'Alicia ha recordat els seus inicis a la sèrie i destaca que el personatge de l'Eva s'ha empoderat.

L'actriu es pronuncia sobre el futur més proper del seu personatge

El Jaume li ha preguntat obertament sobre la possible relació amb el Salva. "Estan passant coses", ha assegurat l'Alicia. “Una lluita per la causa comuna és sexy i hot, jo crec que per aquí poden passar coses però no puc dir res més”. Recordem que l'Eva fa temps que està soltera i que ja li va tocant un canvi. Com reaccionarà la Marta, ex del Salva? . És la pregunta que ha fet en Jaume. L'Alícia no parla clar, però s'entén tot. "Arderá Troya".

L'actriu també es pronuncia sobre altres trames. La més popular és la de la Noe i l'Aitor. El "shippeig" a xarxes és elevat encara que molts fans de la sèrie són del "Team Miquel" i estan en contra d'aquesta infidelitat. Més clara és a la trama Jordi-Gina. L'Alícia és partidària que la Gina resisteixi i deixi la relació de manera definitiva. La trama de la Feli també és comentada per l'Alícia. Considera que la parella Feli-Andreu és “molt estranya” i que la deriva de la Feli “no augura un bon futur”.

Un dels moments més divertits de l'entrevista ha arribat quan l'Alícia ha revelat on són alguns elements del pis del seu personatge. Un pis que fa temps que ja no és della. I tot s'aprofita. Ella mateixa ensenya les coses que ara són a casa seva.

Al final de l'entrevista l'Alicia ha donat a entendre que hi haurà una vuitena temporada de la sèrie. No és una confirmació oficial però TV3 no ha anunciat que estigui preparant una sèrie nova per la qual cosa tot indica que hi haurà 'Com si fos ahir' per a estona.

L'entrevista completa la podeu veure a continuació:

Alicia González Laá, una actriu molt estimada pel públic

Des dels seus primers passos a l'actuació, González Laá ha acumulat una sèrie de rols importants a la televisió pública catalana, com el seu personatge a "Nissaga de poder". I aquí farem una aturada per parlar-ne. Nissaga de Poder és la gran sèrie de sobretaula de TV3. Va durar tot just dos anys i mig però les trames i els personatges encara es recorden a Catalunya. Poder, diners, amor - incestos inclosos - i assassinats eren els principals ingredients de la sèrie ambientada al Penedès sobre una família del món del cava, els Montsolís.

Jordi Dauder, Emma Vilarasau, Montserrat Salvador o Mercè Sampietro en van ser alguns dels grans protagonistes de la sèrie. Alicia González Laá va interpretar el paper d'Inés, primer amiga i després parella de la Mariona (Núria Prims), filla del Mateu Montsolís (Jordi Dauder) i la Sílvia Ribalta (Muntsa Alcanyís). La relació no va ser ben vista per la família, que va idear diversos estratagemes per intentar - sense èxit - separar-les. Va ser una de les primeres relacions LGTBI que es van veure a les sèries de TV3 i la primera a visibilitzar una relació entre dues dones.

Nissaga de poder - Mariona and Ines 21

Posteriorment va participar, entre altres, a "Temps de silenci". Allí interpretava la Novia d'un fill bastard - interpretat per Roger Casamajor - de la família protagonista. La vam poder veure en un paper més “malvat”, fent xantatge a un dels fills de la família protagonista, paper interpretat per Pep Pla.

També l'hem pogut veure al teatre. Allà l'Alícia ha estat part de produccions que han abordat temes de gran profunditat i rellevància social. Per exemple, la seva participació en obres com "Las furias de Bernarda" i "Temps salvatge" mostra el seu compromís no només amb l'art de l'espectacle, sinó també amb l'exploració de temes que conviden a la reflexió i al diàleg. La seva actuació a "Temps salvatge", en particular, destaca per la seva presentació al prestigiós Teatre Nacional de Catalunya (TNC). En breu estrenarà una nova obra com ella mateixa ha anunciat durant l'entrevista al programa '#safareigCSFA' de Jaume Borja.