Xavi Hernández amb jaqueta negra assegut a la cadira de la roda de premsa

Xavi i diversos jugadors perden el favor dels aficionats culers: Les xarxes cremen

Als aficionats culers se'ls acaba la paciència i demanen canvis immediats a la directiva

El FC Barcelona i el Girona FC es van enfrontar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys amb motiu de la setzena jornada de Primera Divisió. El partit va tenir lloc el diumenge 10 de desembre de 2023 a les nou del vespre i els gironins es van emportar els tres punts. Els de Michel Sánchez van disputar un partit perfecte i van golejar els blaugranes (2-4) . Artem Dovbyk va marcar el primer gol als primers minuts, però aviat va empatar Robert Lewandowski. Miguel Gutiérrez va marcar el segon i Vextremi el tercer. Ilkay Gundogan va retallar distàncies en temps afegit, però Cristhian Stuani va sentenciar amb el quart a l'últim minut .

Els blanc-i-vermells van demostrar ser un equip cohesionat i amb moltes ganes de guanyar. Els blaugranes van exhibir moltes mancances en defensa i, novament, van tenir moltes oportunitats en atac, però van materialitzar molt poques. Jugadors com Raphinha o Ferran Torres, que va sortir a la segona meitat, van demostrar ser poc eficaços. Al final, el Barça queda a set punts del líder, a cinc del Reial Madrid i empatat amb l'Atlètic de Madrid, que té un partit menys.

A l'Olímpic es van tornar a escoltar xiulets contra alguns jugadors i contra Xavi Hernández. Cada cop són més els aficionats que han perdut la paciència i que demanen canvis immediats. Els twitters recorden que el tècnic de Terrassa va ser el millor jugador del món a la seva època, però això no vol dir que després sigui el millor entrenador.

Altres demanen canviar Xavi per Michel Sánchez. L'entrenador del Girona ha demostrat estar a l'alçada. La seva filosofia tàctica agrada als aficionats del Barça, que no tindrien cap problema a tenir-lo al seu equip. Demanen prendre decisions valentes i destituir l'exjugador per canviar la situació.

En aquest sentit, molts aficionats recorden que Ronald Koeman va ser molt criticat pel joc de l'equip i que a Xavi se li estan donant més oportunitats per ser qui és. Pensen que li ve gran el club i que abans de recalar a la banqueta del Barça hauria d'haver entrenat equips menors per adquirir experiència.

Crítiques a alguns jugadors

Els jugadors tampoc se salven de les crítiques. No només és Xavi qui és a la diana. Consideren que Jules Koundé no té el nivell per vestir la samarreta blaugrana i que els seus errors en defensa condemnen l'equip. Raphinha és un altre dels assenyalats. El brasiler marca molt pocs gols i no està complint les expectatives que va generar el seu fitxatge.